ЖОК Спартак: Не прихватамо одлуке ОСС, идемо на Суд

СУБОТИЦА: Женски одбојкашки клуб Спартак из Суботице саопштио је данас да не прихвата, како тврде, незакониту одлуку Одбојкашког Савеза Србије о прекиду националног првенства и формирања Лиге са сезону 2020/21.
odbojka Foto: Yotube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Наиме, незаконитом одлуком Извршног Одбора ОСС одбојкашка Суперлига није поништена као што је то учињено у већини одбојкашких првенстава широм Европе, већ је окончана проглашењем првака за зеленим столом преко електронске седнице. ЖОК Спартак је избачен из Лиге, иако смо два кола пре краја регулараног дела првенства имали реалне шансе да изборимо бараж за опстанак у друштву најбољих", поручују из Суботице.

Како се истиче, овом незаконитом одлуком укинуто им је право да на терену изборе опстанак у Супер лиги.

"Сматрамо да је одлука скандалозна, нарочито што све наредне лиге проширене на 12 клубова, а само је Суперлига остала на истом броју од 10 клубова уз образложење да нико не буде оштећен. Зашто је онда оштећен само ЖОК Спартак, коме смета један од најстаријих женских одбојкашких клубова у држави са великом традицијом који је био четири пута вицешампион државе у последњих десетак година, два пута финалиста Купа Србије и који је дао неколико репрезентативки?"

Разочарани смо ОСС и начином на који је ова одлука донешена, наводе из Спартака.

"Нисмо раније излазили са саопштењем јер смо тражили начин да у директној комуникацији са председником и генералним секретаром ОШ нађемо решење да се ова скандалозна и незаконита одлука поништи. Чак смо били и на састанку са челним људима ОСС који су категорички одбили могућност да се ова одлука може променити и да остаје на снази".

"Сматрамо да још увек има времена и могућности да се ова неправда исправи. Свако може да погреши, али је велики онај који своју грешку увиди и поради на томе да је исправи и да се у будућности сличне грешке не понављају. Спартак ће исправност садашње незаконите одлуке, уколико остане на снази, преиспитати код највиших српских, европских судских истанци и арбитража", закључују из Суботице.

Подсетимо, претходно је са истим ставом у јавност изашао ЖОК Раднички из Београда, који се борио за узлазак у Суперлигу.

Suboticanin
04.06.2020 • 22:36
Prvenstvo se igra u dve faze,odigrala se super liga 9x2=18 kola,koja je zavrsena sa postignutim rezultatom za svaki tim na terenu.Na kraju te etape Tent je bio na prvom mestu a Spartak na 9 .Na osnovu plasmana ekipe su rasporedjene u dve grupe 1-6 i 7-10 u plej ofu,koji se nije odigrao do kraja vec samo 50% a trebali su se odigrati jos revansi.Kad je prvenstvo prekinuto Spartak je trenutno zauzimao 10 mesto.Izvrsni odbor OSS na elektronskoj sednici donosi odluku da spoji regularno takmicenje super lige sa ne regularnim takmicenje, plej ofa,kako bi spasili Beograd od ispadanja i namestili to Spartaku.Pravilnik o takmicenju ne donosi predlog sta da se radi ako se prvenstvo prekine usled vise sile.Prvenstvo super lige u prvoj etapi trebalo se da prizna za zvanicno a da se poniste rezultati u plej ofu jer se tu desio prekid usled vise sile.Uprava Spartaka treba da podnese tuzbu,da obori ovu klimavu odluku OSS.Ostali savezi koji imaju takmicenje u salama kao kosarkaski i vaterpolski ponistili su su takmicenja.Zasto je OSS pozurio da donese ovakvu odluku.Cudi i cinjenica da ministarstvo za sport i omladinu nije dao neki zajednicki predlog da nebi doslo da se neke ekipe kazne usled proglasenja pandemije od korona virusa.
Suboticanin
04.06.2020 • 22:45
Postoji regularno takmicenje gde su timovi odigrali dvokruzne meceve i postigli rezultate na terenu sa krajnjim plasmanom u super ligi.Plej of nastavak takmicenja je prekinut visom silom,te te rezultate treba ponistiti i priznati rezultate iz prvog dela tamicenja.
EUR/RSD 117.5830
Најновије вести