КК Црвена звезда: Предлог "тренутног пласмана" неозбиљан

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да ће се као друштвено одговоран клуб повиновати одлукама надлежних органа у случају коронавируса и позвао све актере такмичења у којима учествују да конструктивним предлозима олакшају ситуацију.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

"КК Црвена звезда у константном је контакту са свим надлежним органима Републике Србије и Евролиге око свих здравствених мера и заштите свих актера утакмица нашег клуба, не само играча, стручног штаба и запослених, већ и бројних навијача који прате мечеве нашег тима у Евролиги и АБА лиги. Као друштвено одговоран клуб, повиноваћемо се свакој одлуци надлежних органа Републике Србије у данима који долазе", наводи се у саопштењу.

Како истичу са Малог Калемегдана, очекују да сви актери такмичења у којима партиципирамо у наредним данима и недељама својим конструктивним предлозима олакшају ситуацију у којој су се нашли сви спортски клубови у земљи и региону.

Такође, без обзира на чињеницу да је спорт изузетно важан сегмент нашег друштва, очекујемо да у овим данима сви актери и функционери спортских клубова схвате и основну чињеницу да је живот и здравље свих – испред спорта.

Из Звезде наводе да то подразумева и умерене и на првом месту конструктивне изјаве које су сушта супротност популизму који никоме није потребан у овим тренуцима.

"Без намере да као клуб било шта прејудицирамо, све предлоге да се у случају немогућности одигравања било ког такмичења у наредном периоду или такозване „више силе“ тренутни пласман у АБА лиги прогласи и коначним (тај предлог изнео председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, прим. аут), сматрамо изузетно неозбиљним јер је Црвена звезда мтс као једини учесник из региона у Евролиги био у новом режиму такмичења под неупоредиво већим оптерећењем у односу на остале клубове".

Звезда подсећа да је до овог тренутка одиграла 10 и више утакмица у односу на остале учеснике такмичења који ће наступити у завршници АБА лиге, често и у новом режиму „дуплог програма“ Евролиге у коме су неретко играли и по пет утакмица у размаку од 10 дана.

"Евролига 2020. године и некадашња такмичења када је тај принцип последњи пут примењен, су неупоредива такмичења као и оптерећења екипа, играча и логистике клубова. Зато очекујемо паметне и конструктивне предлоге како би на било који начин решили питање победника у такмичењима која нам предстоје (уколико околности то буду дозволиле) искључиво на терену и како је предвиђено у доигравањима, без икаквих немуштих покушаја прекрајања табела и такмичења, јер у овој ситуацији за то није ни време ни место", поручују из редова актуелног српског и регионалног шампиона.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести