После дужег опоравка Човић и Васиљевић поново у Вошином тиму

НОВИ САД: Ускоро и званично почиње зимски прелазни рок за професионалне фудбалере (од 14. јануара до 7. фебруара), а Војводина је већ сада богатија за тројицу фудбалера.
Nikola Vasiljević / Foto: Dnevnik/ A. Predojević
Фото: Никола Васиљевић, Дневник/ А. Предојевић

Миљан Вукадиновић стигао је из Крушевца, док се, после дужег периода опоравка, под команду тренера Ненада Лалатовића стављају Немања Човић и Никола Васиљевић.

Управо њих двојица, наравно, када достигну ниво форме из времена од пре повређивања, могли би да буду истинска појачања и играчи који би требали да донесу квалитет и превагу у борби Новосађана за европску визу.

Фото: Nemanja Čović, Dnevnik/ A. Predojević

- Почињем с максималним радом, заједно са саиграчима - рекао је искусни офанзивни везни играч Немања Човић (28), који је паузирао још од 5. јула прошле године, када му је пукао предњи укрштени лигамент колена у тренинг-утакмици с Триглавом. - Учинићу све да се што пре вратим тамо где сам био пре повреде, свестан да ће ми за остварење тог циља бити потребно одређено време. Максимално сам мотивисан да се наметнем шефу Лалатовићу и испуним очекивања, његова и управе, због којих су ме поново довели у Војводину. Имао сам одличну прошлу сезону када сам био члан Пролетера и потајно се надам да ћу моћи да је репризирам и у црвено-белом дресу. Још увек постоји одређена доза страха после операције, али ће она нестајати како припреме буду одмицале. Због обезбеђивања европске визе сам и дошао у Вошу и учинићу све како бисмо до ње заиста стигли.

Снажни штопер Никола Васиљевић (28), младић који је прошлог лета стигао из редова белоруског БАТЕ Борисова, размишља у истом правцу.

- Коначно почиње оно право, после паузе која је потрајала читава четири месеца – каже  Васиљевић. - По доласку у Војводину тренирао сам неких 30 дана, а онда се у повређеном мишићу поново јавила бол и мора сам да одем “под нож”. Сада је то иза мене, желим да се покажем у правом светлу, јер за то нисам имао прилику јесенас. Знам да је конкуренција за место у тиму изузетно јака, али то је добро за сваког од нас, јер нас тера да радимо свом снагом, па и изнад тога, како бисмо показали тренеру да заслужујемо место у екипи. Верујем у себе, због тога тренирам, и очекујем да ћу моћи да помогнем у борби за Европу. Војводина заслужује да буде учесник еврокупа, јер је реч о клубу богате традиције, који данас има и веома квалитетан тим, а који се, колико видим, додатно појачава. Никоме место у екипи није загарантовано, већ ћемо током припрема морати да покажемо да заслужујемо ту привилегију.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести