„Орлови” спремни за нови лет

Прво велико готовање у квалификацијама за Европско првенство које се игра следеће године фудбалери Србије су успешно пребродили.
fudbaleri srbije, fss
Фото: FSS

У Лисабону “орлови” су играли нерешено са Португалом (1:1), а вечерас „наше репрезнтативце очекује нови тешко гостовање у Лавову снаге ће одмерити са неугодном Украјином . Наравно, све сем пораза у окршају са “жуто – плавима”значи још један велики корак ка циљу плсману на шампионат Старог континента.

Нова генерација наших фудбалера под вођством Младена Крстајића из меча у меч доказује вредности и нема сумње да ће се и вечерас равноправно носити са Украјинцима, са којима баш и немамо тако добар скор. У досадашњи шест пријатељских мечева забележили смо пет пораза и само један реми. Међутим, статистика је једно, а дешавања на терену је нешто сасвим друго. 

Тренутна тржишна вредност „орлова“ је у овом тренутку чак 290 милона евра,а Украјинаца само 113 милиона, што јасно показује тренутну вредност тимова. Украјинци нису без ратзлога одлучили да играју у Лавову, у близини пољске границе,  „Лавов“ арена” је за њих изузетно срећна у последњих 16 мечевам тријуфовали су 14 пута и само два пута ремизирали, уз то већина репрезентаиваца је из Шахтјора, који последњих неколико година своје утакмице игра управо у Лавову.


Лахоз на центру

ЛАВОВ:  Лавов арена, капацитет 34.725 гледалаца, судија: Лахоз (Шпанија), почетак у 20.45 сати.

УКРАЈИНА: Пјатов -  Караваљев, Бутко, Макијенко,  Бурда -  Конопљанка, Степаненко, Малиновски, Зинченко - Циганков, Болбат.

СРБИЈА: Дмитровић, Рукавина, Миленковић, Спајић, Коларов – Максимовић, Гаћиновић, Љајић,- Тадић, Митровић, Костић, (Фејса)


- Гледали смо Украјину против Португала, добро су организовани и имају неколкико незгодних играча – објашњава “прва звезда” наше репрезентације Душан Тадић. - Ми имамо играче који су у форми и верујем да можемо до повољног резултата. Знам да ће бити тешак меч, али се не плашимо имамо и снаге и квалитет да победимо.

Слично размишља и центарфор наше репрезентације Александар Митровић.

- Термин је мало неугодан, али исти је и за нас и за Украјинце- каже Александар Митровић. – Неки од нас су већ на одмору, али стиснућемо зубе и одиграти добар меч. Надам се успеху, без обзира на  досадашњи негативан биланс наше репрезентације у окршају са Украјинцима. Расположен је и селектор Младен Крстајић, који је био задовољан како су играчи одрадили јучерашњи у Лавов Арени.

- Атмосфера је сјајна, а то је у овом тренутку и најбитније – истиче Младен Крстајић. – Имам неких недоумица, али је сигурно да се нећемо бранити. Украјинци имају неколико истакнутих појединаца, сигурно да је Конопљанка лидер репрезентације, а опасан је и Зинченко, који у репрезнтацији Укрјине има сасвим другу улогу него у Манчестер ситију.

Г. Ковач 

Група Б

Петак

Украјина - Србија               (20.45)

Литванија - Луксембург      (20.45)

1. Украјина        2      1      1      0      2:1    4

2. Луксембург    2      1      0      1      3:3    3

3. Португалија   2      0      2      0      1:1    2

4. Србија           1      0      1      0      1:1    1

5. Литванија      1      0      0      1      1:2    0

У следећем колу у понедељак састају се: Србија - Литванија (20.45), Украјина - Луксембург (20.45).

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести