Ко ће наследити Матића у Јунајтеду? Петровић међу кандидатима

МАНЧЕСТЕР: Млади фудбалер Црвене звезде Његош Петровић нашао се у ужем избору идеалних кандидата, млађих од 23 године, за наследника Немање Матића у Манчестер Јунајтеду.
Nemanja Matic/Fonet
Фото: FoNet

Британски портал "Breakingthelines.com" урадио је анализу по статистичким параметрима и сврстао Петровића међу тројицу идеалних, уз репрезентативца Обале Слоноваче Ибрахима Сангареа из ПСВ-а и Енглеза Харија Винкса из Тотенхема.

"Пре него што је постао један од најдоминантнијих везних фудбалера у Европи, Матић се развијао у Црвеној звезди, од 2000. до 2004. године. Две деценије касније, Петровић се нашао у истом клубу након што се у августу 2019. придружио из Рада за 400.000 евра", наводи британски портал.

"Петровић још није сасвим ''запалио'' фудбалски свет, али поседује физичку способност, способност за игру кратких пасова, прекид напада ривала и брзог доношења одлука да под притиском повуче прави потез", каже се у објашњењу.

Портал подсећа да је Спортинг из Лисабона у јуну нудио четири милиона евра, али да је је Звезда тражила најмање пет, плус 15 одсто од наредног трансфера.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести