Војводинa настављa с радом: Генералка у суботу с Панчевцима

Експедиција ФК Војводина се у среду вратила из Турске, са припрема.
Subotic i Lakicevic
Фото: Немања Суботић (18) и Иван Лакићевић, фото: Ј. Грлић

Новосађани су у Фудбалски центар “Вујадин Бошков” стигли у вечерњим сатима, с тим што су чланови стручног штаба и неколицина играча остали у главном граду, јер су данас имали слободан дан. Међутим, већ сутра ће Душан Јованчић и његови саиграчи наставити с радом на припремама за пролећну сезону, а тренинг им почиње у 11 часова.

Утисак је да је двонедељни период у Белеку пријао и играчима и струци, јер је атмосфера у тиму подигнута на веома висок ниво. То је, опет, Новосађанима омогућило да овај део припрема максимално искористе, јер им је, уз све, и време било наклоњено. Уз свакодневни ангажман у тренажном процесу, Војводина је одиграла и три контролне утакмице, забележивши по победу (Олимпија - 3:2), реми (Марибор - 2:2) и пораз (Слован Братислава - 0:2). Важније од самих резултата, био је додатни искорак ка усвајању захтева у новом систему игре на којем шеф струке Илија Столица инсистира. Судећи по веома позитивним реакцијама играча, али и тренеровом задовољству оним што је могао да види, пред црвено-белима је много лепше резултатско пролеће, током којег ће пред собом имати циљ да се изборе за европску визу. Задатак је и тежак и захтеван из визуре тренутне осме позиције на табели, али сигурно није и неостварив.

Током протеклих дана опширно смо се бавили тиме шта су то радили Новосађани у Турској, како би требала да изгледа новосадска фудбалска слика у другом делу сезоне, као и мишљењу самих протагониста на терену о раду с којим су се суочили. Били смо и сведоци пуно тога лепог и новог у систему тренинга, а колико смо, и да ли смо уопште били у праву, моћи ће сутра да се увере и свој суд дају и навијачи црвено-белих, као и сви љубитељи фудбала у Новом Саду. Воша, наиме, игра последњу тренинг утакмицу на стадиону “Карађорђе”, а ривал ће јој бити српсколигаш Динамо из Панчева. Као и последње две провере у Турској, сусрет ће се играти два пута по 60 минута и биће то још једна прилика да Столица шансу укаже свим играчима на које ће рачунати и на пролеће.

Како је до почетка другог дела остало још само девет дана, овај тест биће добродошао и, сигурни смо, од велике користи и играчима, али и стручном штабу да додатно коригују уочене слабости у игри. Деби пред Новосађанима ће имати и тројица новајлија - Марко Путинчанин, Александар Радовановић и Винсент Езе, па би и та чињеница могла представља додатну позивницу публици да дође у већем броју.

Дуел Војводина - Динамо Панчево почеће у 13 часова, а улаз на трибине “Карађорђа” биће слободан.

А. Предојевић

Председник Влаовић с ветеранима

Фото: Dnevnik.rs

Ветерани ФК Војводина, предвођени председником Секције Васом Пушибрком, традиционално се окупљају и друже четвртком у ВИП салону стадиона “Карађорђе”. Тако је било и јуче, а позив некадашњих асова и заслужних чланова клуба да им се придружи добио је Душан Влаовић, актуелни председник Управног одбора Воше. Он је провео више од сат времена разговарајући с ветераним црвено-белих и искористио је прилику да одговори на више питања која су му била постављена, али и да упозна чланове Секције с актуелним збивањима и плановима које клуб има у будућности.

neko to od gor…
09.02.2018 • 07:31
A od napdača opet ništa, kao igodinama unazad?????
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести