Црвена звезда с Најлона ухватила ритам

Фудбалери новосадске Црвене звезде под вођством тренера Драгана Шипке и помоћника Ђорђа Убовића и Воје Вукића ухватили су прави ритам тренинга и одигравања утакмица како би се што боље припремили за пролећна искушења која их очекују у неизвесној трци за опстанак.
Sa utakmice na Slanoj bari/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Моменат из утакмице на Сланој бари Пролетер - Слобода

Током зимског прелазног рока дошло је до великих промена у играчком кадру који  је заједно са остатком екипе из полусезоне прегорним радом на добром путу да премијеру са Радничким из Зрењанина у Новом Саду дочека у спремно.

- Заједно са агилном управом на челу са председником Урошем Милојковићем, директором Рађеном који су нам омогућили одличне услове за несметан рад, довели смо адекватна појачања и по многима почели смо немогућу мисију опстанка, обзиром да из лиге испада најмање  четири клуба, а пети изнад црте игра бараж са другопласираним тимовима војвођанских лига. Осим наших утакмица све очи биће нам упрте и на прволигашку сцену јер би евентуалним испадањем клуба из Војводине број екипа испод црте био и већи. Предстоји нам изузетно тежак задатак да на крају стигнемо до луке спаса - објашњава Шипка.

Осим тренирања на терену са вештачком подлогом у сали и на игралишту Шипка се одлучио да Црвена звезда одигра што више контролних мечева.

- Обзиром на доста промена у играчком кадру одлучили смо се да екипу уигравамо кроз већи број утакмица како би се уверио у могућности сваког појединца. За сада све успешно одрађујемо по зацртаном плану. Тренирамо максимално коректно, а за овај период који је иза нас имали смо чак пет наступа са доста успеха. Победили смо Индекс (2:0), Јединство из Руменке (3:2), одиграли нерешено са Козаром из Банатског Великог Села  и Војводином из Перлеза (2:2), а у недељу смо савладали румунски Виторул убедљивим резултатом (5:0). Изузетно сам задовољан до сада урађеним и са пуно оптимизма гледам на финиш припрема и почетак трке за бодове. Већ сада се назире костур тима који ће равноправно моћи да се упусти у трку за опстанак. Посебно ми је драго што у раду предњачи капитен Милић, искусни Главичанин, новајлија Пронек мада и сви остали играчи много не заостају за њима, желе да се изборе за стартну поставу - каже тренер Црвене звезде Шипка. 

М. По.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести