Вулин: Угљанин шири теорије завере, угрожава животе

"После напада на Србију, покушаја да завади Бошњаке и Србе, лажи о Војсци Србије, Угљанин је почео да шири теорије завере и да убеђује људе да не носе маске", навео је Вулин, а саопштио ПС
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

БЕОГРАД: Председник Покрета социјалиста Александар Вулин оцењује да тврдње Сулејмана Угљанина, лидера СДА Санџака, да је "смртност код вируса корона у порасту од када носимо заштитне маске", припадају теоријама завере које угрожавају животе људи.

"После напада на Србију, покушаја да завади Бошњаке и Србе, лажи о Војсци Србије, Угљанин је почео да шири теорије завере и да убеђује људе да не носе маске", навео је Вулин, а саопштио ПС.

Вулин је додао да "будалаштине" које Угљанин износи у јавност могу да угрозе животе и да је Угљанина, како је казао, неопходно "или лечити или ухапсити".

Угљанин је на конференцији за новинаре говорио о епидемији корона вируса, а посебно се осврнуо на употребу маски тврдећи да "када почну маске да се носе повећа се смртност".

"Зашто - можда је неко у тим маскама, на сваку стоту ставио по мало вируса или бојног отрова и направио нам проблем", рекао је Угљанин.

Он је навео и да су "набили људима маске на лице", а ником нису рекли које су маске квалитетне, корисне, а које штетне, како и колико се дуго могу користити, колико удаљене или приљубљене за уста.

"Није вирус муха па да се маском спречи. Вирус је део ваздуха, он је невидљив", тврди Угљанин.

Он је још рекао и да не верује ни Влади ни кризним штабовима, јер како каже, “немају доказ за оно што су рекли”.

"Нисмо ми робови. Ми школовани људи који имамо опште и медицинско знање. Ја имам бар 20 питања везаних за маску да бих је ставио на уста. Нећу ништа на своја уста што може да угрози мој живот и да смањи вентилацију плућа. Ко је тај ко мени може да нареди да ставим маску", упитао је Угљанин.

Он каже и да су од људи направили будале, јер им на уста стављају маске, а да "када би то било стави на ногу, на ципелу, на колено, не би било проблема".

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести