Вучић: Гнушам се насиља, осудио сам напад на Стефановића

НОВИ САД: Не само да сам осудио физички напад на лидера Левице Србије Борка Стефановића, него се гнушам оних који прибегавају насиљу, поручио је председник Србије Александар Вучић. 
Aleksandar Vucic/Fonet
Фото: FoNet

"Гнушам се оних који на било који начин примењују физичко насиље. У тој тешкој ситуацији, а тешко је и када туку новинарке и прете силовањем, истичем да је насиље над Стефановићем било ужасно, али сам задовољан што је полицајац био тај који је поставио своја леђа и спречио озбиљнији инцидент, као и што су сви одмах похапшени", рекао је председник Вучић одговарајући на питања новинара.

Вучић каже да се гнуса и када неко прети силовањем и туче новинарке испред места на коме раде, а са којима се онда неколико њихових колега спрда и говори како су ударене у главу. 

"Ужасно је насиље које се десило Стефановићу и зато сам у свој тој несрећи и проблемима задовољан што је управо полицајац спречио већи инцидете и срећан сам што су сви нападачи ухапшени", истакао је Вучић. 

Одговарајући на питање о оптужбама опозиције да води политику мржње, Вучић каже да ће држава чувати мир и ухапсити свакога ко покушава насиље, те да он као председник Србије има различито мишљење од опозиције, којег се не стиди. 

"Добро је да се разликујемо. Као што не браним њима да износе ставове, тако нећу да кријем своје ставове који су другачији од њихових", поручио је Вучић. 

Подсетио је да својевремено вест о убиству Ранка Панића на улици, који је био политички противник тадашњег режима Ðиласа, Јеремића и Тадића, 15 дана није објављена на телевизијама и у новинама. 

"Када се појавила вест да је човек убијен, нико није рекао извините, мајку Смиљу нико није хтео да види. То говори о њиховим емоцијама", рекао је и наставио:

"Њихов посао тада је био да спроведу истрагу и ухапсе починиоце, а држава то није учинила, јер његова смрт није никога интересовала".

"Србија данас није таква и осуђује сваку врсту насиља, и над припадницима власти и над представницима опозиције, а њима на част нека служи све што раде, само их молим да не покушавају да изазову насиље, а знам које су им идеје и шта ће покушати", објаснио је председник Вучић.

"Чуваћемо мир и ухапсити свакога ко примењује насиље", поручио је Вучић. 

Подсетио је и да на демонстрацијама у Београду због његовог избора за председника Србије нико није повређен и нико није страдао. 

"Полиција није интервенисала. Поносан сам на ту чињеницу, то је Србија слободе и демократије и верујем да ће таква бити у будућности. 

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести