Вучић честитао Мишустину: За наставак пријатељских односа

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку председнику Владе Руске Федерације Михаилу Мишустину и изразио уврење да ће две земље наставити развој вишевековних пријатељских односа.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Он је истакао и да је Србија захвална Русији за активну подршку нашим државним и националним интересима, посебно у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у којима, како истиче, Србија штити свој територијални интегритет и суверенитет, као и своју независност и слободарску традицију, саопштила је прес служба председника.

"Уверен сам да ће Вам указано поверење дати снажну вољу да радите одлучно и посвећено, на добробит Ваше земље и братског руског народа.

Уверен сам да ћемо заједничким радом да наставимо развој вишевековних пријатељских односа Србије и Русије, као и српског и руског народа, које красе нераскидива блискост и међусобно разумевање и поштовање", навео је председник Вучић у честитки.

Он је Мишустину пожелео много успеха у одговорном послу, као и добро здравље и срећу у личном животу, и упутио изразе дубоког уважавања.

Председник Вучић је упутио и писмо досадашњем председнику Владе Руске Федерације Дмитрију Медведеву, у којем му захваљује на дугогодишњој коректној сарадњи, коју је имао као председник Владе и као председник Републике.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести