Вучевић у посети Кипру: Још боља сарадња 

НИКОЗИЈА:  Делегација Града Новог Сада на челу са градоначелником Милошем Вучевићем борави у званичној посети Кипру. 
Delegacija Novog Sada u poseti Kupru Foto: novisad.rs
Фото: Делегација Новог Сада у посети Купру Фото: novisad.rs

Градоначелник Вучевић састао се са градоначелницима три кипарска града и то Агланције, Никозије и Строволоса у Градској кући у Никозији, наводи се у саопштењу градске управе Новог Сада.Они су разговарали о могућностима успостављања тешње сарадње, посебно у областима омладинске политике, културе, образовања, туризма и привреде. 

Том приликом Вучевић се захвалио на срдачном гостопримству и изразио очекивање да ће размена искустава о виталним функцијама локалних самоуправа значити свим градовима."Дочекани смо као прави, искрени пријатељи и више од тога. Кипарска влада, градови и општине су вољни да установе разне облике сарадње са нашим институцијама", рекао је Вучевић.

Он је додао да је лепо чути о одличној сарадњи председника наших држава и истакао да не треба заборавити да је председник Кипра члан Европског савета који је јасно и гласно осудио нецивилизацијске таксе на робу из Србије које је увела Приштина. Седница двеју влада која је одржана крајем прошле године, резултирала је потписивањем неколико међудржавних споразума, и очекује се њихова даља имплементација, подсетио је Вучевић.

Он је рекао и да је са градоначелницима три кипарска града разговарао о темама које су заједничке за становнике локалних самоуправа, а добра прича иде из Новог Сада као Омладинске престонице Европе и Европске престонице културе. 

"Просто је невероватно колико те две титуле нашем граду отварају врата широм Европе и света, и Нови Сад и Србија постали су видљивији и траженији. То је победа Новог Сада која је значајна за целу Србију", рекао је Вучевић.

Новосадски градоначелник срео се и са шефом Одељења за Источну Европу, Западни Балкан и Централну Азију Министарства спољних послова Кипра Микалисом Ионауом. Званичници су оценили да су историјске везе два народа веома значајне и да добри односи председника двају држава у многоме доприносе повезивању људи и градова Србије и Кипра.

Током састанка закључено је да постоје велике могућности за сарадњу на обострано задовољство.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести