Вучевић: Србија показала озбиљност и поштовање свих грађана

БЕОГРАД: Обнављање куће бана Јелачића у Петроварадину показује озбиљност Србије, принципијелност добросуседске политике коју води и третирање свих грађана једнако, изјавио је данас градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и поручио да се исто очекује заузврат.
Miloš Vučević Foto: rts.rs
Фото: РТС

Овај потез пре свега значи "озбиљност наше државе јер је овом одлуком Владе Републике Србије реализовано оно што је председник Александар Вучић најавио да ће Србија урадити, односно оно што је било споменуто у разговору са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић", рекао је Вучевић гостујући на РТС-у.

Он је истакао да је Србија тиме показала не само приципијелан однос добросуске политике већ и једнако третирање свих грађана без обзира на то којој националности или верској заједници припадају.

То је "једна јасна порука, да Србија поштује оно што се договоримо и исто тако очекујемо да и други партнери поштују да и ми можемо да видимо да се тако третирају и права Срба у Хрватској", истакао је Вучевић.

Он је навео да је издвајање новца за обнову родне куће бана Јелачића у Петроварадину била велика ствар и рекао да је разговарао са сувласницима који живе у тој кући како би се омогућили сви неопходни радови.

Вучевић је поводом отварања другог Октоберфест-а на новосадском сајму рекао да су очекивања Новог Сада велика, а у складу са тим и планови за даљи развој туризма.

Да ли ће новосадски Октоберфест успети да постигне резултате као Егзит, потребно је да покаже време, рекао је Вучевић истакавши да је за сада веома задовољан оним што је урађено. 

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести