У Лепосавићу експлодирао аутомобил Славка Симића; Ђурић:Кукавички акт

БЕОГРАД/ЛЕПОСАВИЋ: Паљење аутомобила члана Председништва Српске листе Славка Симића у Лепосавићу је кукавички акт оних који верују да се на тај начин може отупити воља српског народа на Косову и Метохији да се бори за своја права и опстанак, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Он је навео да би чињеница да се то догодило у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије, требало да буде порука да борци за права српског народа нису нигде безбедни и да су им живот и имовина угрожени где год да се налазе.

Наручиоцима и извршиоцима овог кукавичког напада у име државе Србије и Српске листе поручујем да ништа не може поколебати наш народ у намери да остане на Косову и Метохији, и да нема тог чина екстремизма на који Срби неће одговорити још већом одлучношћу да истрају у својој борби, навео је Ђурић у саопштењу.

Он је позвао представнике Српске листе да уздржано реагују, као што су, како каже, то и до сада чинили у свим тешким и изазовним ситуацијама, јер се битка води и биће добијена стрпљењем и мудрошћу.

Ђурић је позвао надлежне органе да без одлагања истраже и казне одговорне за напад на, истиче, једног од најистакнутијих и најбољих српских представника на Косову и Метохији.

У Лепосавићу је ноћас, мало после поноћи, запаљен аутомобил члана Председништва Српске листе Славка Симића.

У експлозији нико није повређен, а полиција и ватрогасци су изашли на лице места, пренео је портал Косово онлајн.

У тренутку експлозије Славко Симић није био у Лепосавићу.

Портпарол КПС за север Косова Бранислав Радовић потврдио је да је 25 минута иза поноћи у Лепосавићу дошло до пожара на путничком возилу марке "пежо", црне боје, чији је власник Србин С.С. (36).

Возило је било паркирано у недовршеној гаражи испред зграде у којој је становао власник, на лице места изашли су припадници ватрогасне јединице и патрола Полицијске станице Лепосавић, рекао је Радовић и додао да је возило у потпуности изгорело.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести