Стефановић:Једина струја којој припадам је “струја Вучић”

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да је једина политичка струја којој припада “струја Александар Вучић” и додао да би “у року од три секунде” поднео оставку, уколико би председник Србије рекао да он више не треба да буде на тој функцији.
nebojsa stefanovic tanjug
Фото: Tanjug

Стефановић је казао да је у политику ушао са искреном идејом да помогне Александру Вучићу и нагласио да је поносан на резултате које је Вучић постигао за Србију.

“Једина струја којој сам у политичком животу припадао и припадам данас је ''струја Александар Вучић'' и увек сам говорио:где Вучић, ту и ја. Да сутра каже ''Небојша, не треба више да радиш тај посао'', требало би ми три секунде да поднесем оставку”, рекао је Стефановић гостујући на ТВ Хепи, упитан о наводима опозиције да постоје сукоби у СНС и “велики обрачун” између Стефановића и Вучића.

Стефановић је наводе дела опозиције који је, како каже, предуго био на власти и нанео огромну штету држави, назвао будалаштинама које Драган Ђилас и његови сарадници потежу кад год нема идеју шта да ново да кажу грађанима и поново их обману.

“Кад исцрпите бунар лажи и више немате идеју шта бисте рекли грађанима, онда измишљате како у СНС постоје некакви проблеми, да би сте причали било шта”, навео је Стефановић.

Поновио је да је поносан на резултате које је постигао као министар полиције и нагласио да то не би успео да није имао Вучићеву подршку и као премијера и као председника државе.

“Када сте део тима, онда радите за тим, а не за себе. А многи, који почињу од себе, имају такве аутопројекције. Иза тога су сукоби на релацији Ђилас-Јеремић-Обрадовић, то је борба око плена и то је проблем код њих”, оценио је Стефановић.

Коментаришући план “Србија 2020”, који је представио председник Странке слободе и правде (ШП), Стефановић је казао да су “закаснили само 20 година” и упитао зашто то нису применили док су били на власти.

"Подсећам да се сете обећања о акцијама од 1.000 евра, само да победе на изборима. Динкић је признао да је то рекао да би Тадић победио на изборима 2008.године", рекао је Стефановић.

Ђиласово обећање да би, ако дође на власт, почетна плата лекара била 1.000 евра, Стефановић је упоредио са обећањем некадашњег министра финансија Млађана Динкића о 1.000 евра за бесплатне акције јавних предузећа.

Како каже, и сам Динкић је касније признао да је то обећао да би Борис Тадић победио на изборима 2008.године.

“Ђилас и Динкић су били најближи коалициони партнери и заједно су смишљали то са акцијама. Сада у недостатку идеја, Ђилас то обећава, сећа тог обећања и да им је то једном прошло", навео је он.

Према његовим речима, Ђилас је то рекао јер, како каже, види да је захваљући Вучићевој политици просечна плата данас око 510 евра, док је у време Ђиласа била је око 300 евра.

“Како то није била понижавајућа плата? Плата лекара специјалисте је у његово време била 50.000 динара, а Ђилас тада није рекао да му је испод части да буде део власти, градоначелник и заменик председника ДС”, рекао је Стефановић.

Иначе, у програму "Србија 2020" стоји, између осталог, да би почетна плата лекара била 1. 000 евра, наставника 700 евра, васпитачица 700 евра, медицинских сестара и техничара 600 евра.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести