Вучић стигао на КиМ, преко Брњака у Зубин Поток и Газиводе

ЗУБИН ПОТОК: Председник Србије Александар Вучић данас око 2,15 часова стигао је преко административног прелаза Брњак у општину Зубин Поток, која је и прва тачка његове дводневне посете Косову и Метохији, по програму који укључује и Газиводе, а на који је, под притиском Запада, тек касно синоћ пристала Приштина.
в
Фото: Tanjug

Вучић ће обићи Зубин Поток, а потом и хидроелектрану у Газиводама, а данашњу посету северном делу Косова и Метохије наставиће обиласком Лешка, Лепосавића и разговором са политичким представницима Срба са КиМ у Звечану, у вечерњим сатима. 

За сутра се очекује да ће председник Србије посетити и поједине делове централног Косова, јужно од Ибра, и на крају ће се обратити грађанима на великом скупу у Косовској Митровици, говором у којем ће изнети околности, реално стање ствари, капацитете и могућности Србије да се дође до комрпомисног решења у којем би били уважени и интереси Срба и Србије на Ким. 

Фото: Tanjug

На Газиводама мирно, конвој КПС ка прелазу Брњак

На путевима ка хидроелектрани Газиводе, у општини Зубин поток, првој тачки посете председника Александра Вучића КиМ, данас пре подне нема видљивог присуства припадника косовске полиције, али је према административном прелазу Брњак прошао један конвој КПС, јавља Тањугов извештач са лица места.

На брани хидроелектране Газиводе се, иначе, приводе крају припреме за дочек председника. 

Запослени ХЕ Газиводе поставили су на брану велику заставу Србије, а Вучића дочекује и велики банер са поруком „Добродошао председниче Србије“, док се на самој брани вијоре се мале заставе Србије. 

Фото: Tanjug

На путу ка Хидроелектрани све је мирно, као језеро на којем је брана, али је крај екипе Тањуга на повратку ка Зубином Потоку прошао конвој КПС у правцу Брњака. 

Док се врше последње припреме за дочек председника Србије, који је, и поред ранијег противљења привремених институција у Приштини, инсистирао да посети и Газиводе, на брану долазе и грађани околних места, који желе да дочекају шесфа српске државе. 

Радомир Гаљак, који живи у селу Резала, надомак бране, рекао је да је дошао, видевши радове, да се информише када тачно стиже председник, како би са рођацима и осталим мештанима дошао да га дочека. 

„Ја сам се после стицања пензије, пошто сам радио у Смедереву у Железари, вратио на очевину, где сам рођен и где сам одрастао. Вукло ме стално да се вратим ан своје имање и када сам стекао пензију ја сам се вратио“, казао је он Тањугу додавши да се не палши да би могло поново доћи до сукоба. 
 

Фото: Tanjug
Фото: Tanjug
Фото: Tanjug
EUR/RSD 117.5631
Најновије вести