Шапић о уласку у власт, разговорима око НБГ...

БЕОГРАД: Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић каже да не зна да ли улази у нову Владу те да је то питање отворено, али није искључио могућност да дешавања на плану формирања владе Србије утичу и на договор око формирања власти на Новом Београду, где је досад обављао улогу председника општине.
aleksandar sapic, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

"Можда у односу на дешавања која се у међувремену буду одвијала буде зависио и договор на Новом Београду", рекао је Шапић за КурирТВ.

На изборима на тој београдској општини, Шапићева листа има појединачно најбољи резултат, али недовољан да самостално формира власт.

Он је додао да би могао да замисли околност да СПАС али не и он лично буде део (републичке) власти, истакавши да се бави локалном политиком већ десет година те да мисли да на том пољу највише може да допринесе.

Рекао је да је на недавним консултацијама око будуће владе водио "пријатан" разговор са председником Вучићем.

Упитан за утисак да га добар део бирачког тела не доживљава као "праву" опозициону партију, Шапић је одговорио да свако има право да свакога доживљава како жели и да постоје јасно дефинисани појмови "шта је власт, а шта опозиција".

"У мом досадашњем бављењу политиком вероватно сам највећа опозиција у овој земљи која је икада постојала. До данашњег дана сам једини на српској политичкој сцени који ни на једном нивоу са СНС није заједно ни цвет посадио", истакао је председник СПАС-а и додао да би, ако је то јединица мере, требало "оскар" да добије за највећег опозиционара.

Ако је опозиција говорити о власти на начин како то одређени опозиционари говоре, онда можемо да делимо етикете, сматра Шапић и подсећа да је на Новом Београду два пута успео сам да победи, како је рекао, "највећу машинерију" на овим просторима од КПЈ - Српску напредну странку.

"Да ли је бољи фудбалер онај који на терену трчи, дрибла и даје голове или онај који све време виче и привлачи пажњу? Онај који то ради бојим се да га пребаце на трибине па постане навијач", био је илустративан Шапић.

Према његовим речима, политици прилази да уради конкретне ствари и направи резултат а не да би рушио Вучића, Дачића...

"Политици прилазим у односу на ствари које неко конкретно ради а не у односу на име и презиме које ми смета више или мање", казао је.

Изнео је мишљење да је градска власт чији је био део за време док је градоначелник био Драган Ђилас била добра градска власт.

"Био сам помоћник и поносан сам на ствари које сам тада радио", навео је Шапић и додао да све добро из тог периода и све заслуге иду пре свега Драгану Ђиласу као тадашњем градоначелнику, а не њему.

Упитан да ли би са Ђиласом могао опет сарађивати, он је рекао да су се "околности доста промениле".

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести