Овде сам, никада нећу побећи с места који они покушавају да окупирају

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је у видео-изјави, постављеној на његовом налогу на Инстрагаму око 15.20 сати, да неће напуштати Председништво и попустити пред фашистичким лидером Бошком Обрадовићем и тајкунима Ђиласом и Јеремићем, те да никада неће одустати од борбе за пристојну и модерну Србију.
vucic
Фото: Printscreen/Instagram (buducnostsrbijeav)

Позвао је присталице модерне и пристојне Србије да не долазе за Београд и сукобљавају се са малим бројем људи око Председништва.

Вучић је рекао да је приморан да се обрати грађанима на овакав начин, посебно оним десетинама, стотинама хиљада и милионима људи који су забринути због стања у земљи, и не желе да трпе фашистичке притиске.

Налазим се на свом радном месту у Председништву. Никада нећу побећи, склонити се, јер је оно за шта се борим, принципи за које се залажем вреднији од живота. Никада нећу одустати од борбе за пристојну и модерну Србију, нећу попустити пред фашистичким лдиером и тајкунима, лоповима који су унаказили земљу, нагласио је он.

Рекао је да се неће померати никада ни с једног места које они покушавају да окупирају.


Вучић, Председништво: Како дошао, тако отишао

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је нешто после 16 сати изашао из на главни улаз из зграде Председништва на Андрићевом венцу и одвезао се службеним возилом.

Како је дошао, тако је и отишао, не кријући се, као и сваког радног дана, јавља репотер Танјуга са лица места.

Председник Србије се данас у подне обратио грађанима на ванредној конференцији за новинаре, сазваној поводом годишњице мартовског погрома над Србима на КиМ и јучерашњег упада демонстраната и лидера СзС у зграду РТС.

У исто то време испред зграде Председништва одржан је протест.


Молим присталице модерне и пристојне Србије да не полазе за Београд, пристојне Београђане да не долазе да се не сукобљавају са малим бројем људи, насилних, њих је у овом тренутку 400-500. Нису они насилни, већ банда фашиста која жели да разори земљу. Не излазимо одавде зато што не можемо, већ што нећемо да повредимо никога. Хоћемо да сачувамо сваку српску главу, па и ону коју су фашисти завели, нагласио је он.

Вучић је рекао да жели да гради нормалну и пристојну Србију, као и да неће никада пристати на компромисе са насилницима и силеџијама који су разарали земљу.

Овде сам и на сваком месту да се супроставим лоповлуку и фашизму, поручио је он.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести