Обрадовић опет о грађанској непослушности, не чека на Јеремића

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић сматра да је неопходно интензивирати притисак на актуелну власт, као и на највише правосудне институције, како би дошло до поништавања избора на свим нивоима, те да су у ту сврху пожељни и оправдани сви облици грађанске непослушности.
bosko obradovic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Он за портал "Србин инфо" помиње протесте, демонстрације, али и блокаде институција, саобраћајница.
То су модели преко којих можемо изборити ванредне изборе на свим нивоима, каже Обрадовић, поводом изјаве председника Народне странке Вука Јеремића да се "Александар Вучић мења на председничким изборима 2022. године".

Он је додао да се са Јеремићем не слаже по том питању и да "не може да замисли да се чека две године да би се сменила власт".

Према речима лидера Двери, од садржине споразума на основу којег Савез за Србију намерава да прерасте у шири формат зависиће да ли ће Двери бити део будуће опозиционе платформе.

Двери ће, свакако, убудуће деловати самосталније.

Иначе, резерве према остатку опозиције, Двери су већ изложиле у недавном отклону од писма-апела које је на адресу ЕП, поводом захтева да се и Србија укључи у набавку и програм добијања нове европске вакцине, послала "удружена опозиција Србије".

Двери то писмо нису потписале, а како је Обрадовић објаснио, потребна је широка јавна расправа о вакцинацији.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести