Мустафа и Курти: Коалициони споразум потписујемо у понедељак

ПРИШТИНА: Коалициони споразум између Самоопредељења и Демократског савеза Косова (ДСК) биће потписан у понедељак 2. децембра.
1
Фото: Tanjug

Након данашњег састанка председника Самоопредељења Аљбина Куртија и Исе Мустафе из ДСК-а, саопштено је да су две странке у потпуности ускладиле програм будуће косовске владе, пренео је портал Косово онлајн.

Из Покрета Самоопредељење је саопштено да је усклађивање владиног програма између Самоопредељења и ДСК у потпуности завршено.

Такође је најављено да ће одговорности за управљање бити подељене наредних дана, "разјашњењем ставова и захтева обе стране".

"Данас су се у Скупштини Косова срели председик Самоопредељења Аљбин Курти и председник ДСК-а Иса Мустафа. Састанак је завршен стопостотним усклађивањем програма управљања и договором о свим отвореним питањима", навело је Самоопредељење.

"Од два различита начина владиног кабинета са дванаест министарства које су понудили радни тимови наша два субјекта, Курти и Мустафа одлучили су се за прву верзију. Наредни корак биће избор одговорности у заједницком управљању, за које су разјашњене позиције и захтеви. Дакле, тема је отворена и дефинисано је начело решења, које ће на крају бити закљуцено споразумом у понедељак“, навео је покрет Самоопредељење на Фејсбуку.

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести