Мировић: Напредују радови на изградњи објеката Института „Биосенс“ (фото)

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Новом Саду радове на изградњи објеката Института „Биосенс“ и Студентског културног центра и почетак радова на реконструкцији атлетске стазе у оквиру Центра за спорт – Ђачког игралишта, истакавши том приликом да знање, наука и технологија представљају будућност, а да је Нови Сад као универзитетски центар у самом средишту тог процеса.
2
Фото: vojvodina.gov.rs

„Радови на изградњи зграде Института ′Биосенс′ одвијају се предвиђеном динамиком и очекујем да објекат буде завршен до Нове године“, изјавио је председник Мировић захваливши Влади Србије на подршци у реализацији овог значајног пројекта.

Он је истакао да су у протеклих шест година знатна средства уложена у  пројекте у оквиру Универзитета, попут изградње Научно-технолошког парка, који повезује науку и привреду и функционише у пуном капацитету, и изградње новог дела објекта Медицинског факултета.

Фото: Радивој Хаџић

„Влада Србије и Покрајинска влада улажу знатна финансијска средства како би на Универзитету у Новом Саду били створени квалитетнији услови за истраживаче, професоре и научна истраживања, студенте и њихов друштвени и спортски живот. Задовољство је видети вредне раднике који се труде да створимо што боље услове за оно највредније што имамо – младе школоване људе који ће водити нашу земљу у свим областима друштвеног живота“, рекао је Мировић.

Фото: Радивој Хаџић

Вредност радова на новом објекту Института „Биосенс“ укупне површине 6.742 квадрата износи 7,79 милиона евра.

Фото: Радивој Хаџић

Новоизграђени објекат Студентског културног центра,површине око 3.500 квадрата, вредан 642 милиона динара, чиниће административни део као и део намењен за студентске организације, изложбе и концерте са салом која може да прими до 200 посетилаца.

Фото: vojvodina.gov.rs

Реконструкција атлетске стазе у оквиру спортских терена Центра за спорт Факултета спорта и физичког васпитања обухвата репарацију тартан подлогом, а вредност радова је готово 39 милиона динара.

Фото: Радивој Хаџић

„Ово су три симбола развоја, три пројекта која реализујемо на добробит студената, професора и научних радника“, изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести