Милошевић: Ако је мој долазак гест, имам желудац за сваки гест

ЗАГРЕБ: Потпредседник хрватске Владе Борис Милошевић из Самосталне демократске српске странке (СДСС), изјавио је да одлука о његовом одласку на прославу годишњице акције ''Олуја'' још није донета, али да је спреман на сваки гест који би побољшао статус српске заједнице у Хрватској и атмосферу у хрватском друштву.
knin oluja
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

То је важно јер никад на такав начин нисмо разговарали и никад високи представник СДСС-а није био у Книну тада. Ова Влада може јамчити смањење тензија у друштву. Досадашњи владајући наративи и код Срба и Хрвата ишли су на раздвајање. Мој одлазак или неодлазак у Книн за многе ће значити погрешку. За већину Срба ''Олуја'' је трауматично искуство...Не могу заборавити невине цивиле убијене након саме акције..., казао је Милошевић за телевизију Н1 Загреб.

Одлука о доласку у Книн на прославу 25. годишњице ''Олује'', како је рекао, биће донета најкасније почетком следеће недеље.

Ако је мој долазак гест, имам желудац за сваку врсту геста за коју сматрам да би побољшала статус моје заједнице, истакао је Милошевић.

Милошевић је, поред осталог, рекао да ће као потпредседник Владе радити на изради оперативног програма за националне мањине, али и свим стратешким документима за људска права.

Осврнуо се и на питање усташког поздрава ''За дом спремни''.

То је тешко питање које идеолошки ствара поделе у друштву, рекао је он.

Сматра да би требало ићи према забрани, иако каже да је свестан да нема довољно воље за то.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести