ЛДП: Амфилохије позива на ритуално жртвовање народа и земље

БЕОГРАД: Апел који је иницирао митрополит Амфилохије Радовић са групом професора, политичара и с владикама СПЦ чин је лажне борбе за интересе грађана Србије и само додатно дели већ подељено и посвађано друштво, сматрају у Либералнодемократској партији.

Јер, како оценују у ЛДП, питање Косова није питање уског круга потписника писма, већ је решавање косовског проблема заједно са Приштином у нашем интересу, с обзиром да од споразума Срба и Албанаца зависи опстанак људи који овде живе и раде. 

"Ритуално жртвовање, на које неко данас позива, заправо је само позив на самоубиство једног народа и једне земље", примећују у ЛДП.

Како наводе у саопштењу достављеном медијима, митрополит је, уместо разума и схватања тренутка у којем се налази Србија, одабрао обрачун са модерним животом, који је могућ само на идејама модерне европске Србије и определио се за добро познату политику клетви у којима тражи кривца за пропаст политике српског национализма и екстремизма, наводи ЛДП у саопштењу достављеном медијима.

У тој странци сматрају и да је апел најмање уперен против садашње власти, већ је отворена претња читавом друштву које треба опет да постане "жртва Цркве, разних преживелих остатака Милошевићеве политике, ратних хушкача и политичара из десничарских странака". 

"Њихова идеја је маргинализација Србије, митска небеска борба у којој су они ти који одређују нашу будућност, и поред тога што су сваку прилику у нашој прошлости искористили да земљу, о којој наводно брину, доведу до границе нестанка", оцењује ЛДП.

Кажу, међутим, и да су ти исти данас удружени и ојачани нејасном политиком власти у Србији, у којој су, како наводе, сасвим природни релативизација злочина, рехабилитација ратних злочинаца и њихова афирмација у јавности, а у чему су, тврде, своје место нашли професори Универзитета, десница, владике, "опскурни новинари" и "славски борци" за интересе Србије".

У ЛДП-у су уверени да управо због тога данас нема веће храбрости него супротставити се таквим идејама. 

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић припремио је Апел за одбрану Косова и Метохије којим апсолутно игнорише унутрашњи дијалог који је иницирао председник Александар Вучић, те сматра да је замрзнут конфликт једина разумна одлука.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести