Хвидра тражи да се Пуповац јавно извини или раскид коалиције 

ЗАГРЕБ: Председник највећег Удружења ратних инвалида у Хрватској (ХВИДРА), Јосип Ђакић, који је и коалициони партнер у актуелној влади затражио је јавно извињење председника СДСС, Милорада Пуповца, због изјава да Хрватска постаје фактор нестабилности и да покушава да рехабилитује усташтво у чему важну улогу имају и припадници Католичке цркве, неке странке и удружења ветерана. 
hrvatska vlada, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Пуповац је то рекао реагујући на последње нападе на Србе у Хрватској, а посебно на онај у Уздољу, када је у једном кафићу повређено пет особа, међу којима и једно дете.

Ђакић, који је и до сада често имао примедбе на изјаве Пуповца, сматра да је лидер СДСС-а овог пута, како каже, "прешао сваку меру својим неаргументованим лажима и увредама против хрватске државе....".

"Од Милорада Пуповца захтевамо хитно јавно извињење свим грађанима Републике Хрватске, а уколико он то не учини, овим путем тражимо од председника Владе РХ Андреја Пленковића доношење одлуке о раскиду коалиције са странком СДСС, будући да иста није сменила, нити се оградила од срамотних противзаконитих и противуставних изјава Пуповца”, наводи се у саопштењу ХВИДРА-е, пренео је портал Дневно.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести