Грчић тужио Стефановића због навода о пореклу имовине

БЕОГРАД: В. д. директора Електроприведе Србије (ЕПС) Милорад Грчић тужио је заменика председника Странке Слободе и правде (ССП) Борка Стефановића за повреду части и угледа због, како каже, неистинитих навода о пореклу Грчићеве имовине.
borko stefanovic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Грчић је за Танјуг рекао да је тужбу против Стефановића поднео у понедељак Првом основном суду и додао да је био принуђен да реагује јер је, каже, Стефановић прешао црту у изговореним лажима.

“Принуђен сам да тражим заштиту суда због части и угледа мене и моје породице. Ничија деца нису дужна да трпе зато што неко не може да се бави истином, јер је нема, и онда износи лажи”, рекао је Грчић.

Додао је да је уз тужбу приложио доказе да Стефановић износи неистине о томе како је Грчић стекао имовину, пре свега, стан од 216 квадрата у Обреновцу.

Грчих је навео да је тај стан купио 2006. године, 10 година пре него што је постао в. д. директор ЕПС-а, и показао купопродајни уговор у коме се, каже, јасно види датум куповине, додајући да су плаћени сви трошкови преноса права.

В. д. директора ЕПС-а одбацио је наводе Стефановића и о својој кући у Обреновцу и навео да је реч о приземној породичној кући од 110 квадрата, која је изграђена 1973. године, а у којој данас живе његови родитељи.

“На тој адреси сам живео 34 године и једини сам наследник те куће. Стефановић је изнео страшну лаж којом је увредио мене, моје родитеље и моје претке”, рекао је Грчић.

Он је казао да су нетачни и Стефановићеви наводи о томе да поседује аутомобил марке БМW и додао да такав ауто никада није имао, “ни нов ни половни”.

Грчић је апеловао на надлежне институције да што пре донесу Закон о пореклу имовине, после чега ће, како каже, Стефановић и многи други имати проблем да објасне “одакле им милиони евра, а некима више од 600 милиона евра”.

“Обратио сам се суду, верујем у институције ове државе и сигуран сам да ће суд наћи начин да сачува част и углед мене као грађанина и моје породице.

Грчић је у тужби затражио накнаду нематеријалне штете у износу од 500.000 динара, а уколико добије спор, новац ће уплатити у хуманитарне сврхе.

Заменик председндика СПП-а Борко Стефановић и Марко Бастаћ су у петак на прес конференцији испред Агенције за борбу против корупције устврдили да су станове и другу имовину на споран начин стекли државни секретар у МУП-у Биљана Поповић Ивковић, в. д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Славиша
28.01.2020 • 15:08
Ово је по мени једини и нај исправнији пут,да се неки појединци и групе дозову памети.Како коме данас падне на памет,тако "провлачи" друге људе и њихове породице кроз блато,мислим политичко,и да за то нико не одговара,што је крајње бесмислено.Ту се крије још једна правна зачкољица,наиме,ако неко за некога тврди да је нешто мимо закона стекао,тај би требао судским путем да докаже исту ту тврдњу,или би пак,државни тужилац по службеној дужности,морао да покрене правни механизам,да се утврде праве чињенице,што нажалост тужиоци не раде!
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести