Гојковић: Блокадом Ректората нарушена аутономија универзитета

БЕОГРАД: Блокадом ректората нарушена је аутономија универзитета, оценила је данас председница парламента Маја Гојковић додајући да је скандал то што је група студената која припада политичкој групацији „Један од пет милиона“ упала у Ректорат и заузела га и на тај начин уцењивала државу.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

„Аутономија универзитета је нарушена. Нарушена је. Тачка. Ево ја ћу то да потпишем, нека ме ставе на стуб срама, где год хоће у медијима. Скандал је то што се десило пре неколико дана, да група студената која припада политичкој групацији ''Један од пет милиона'' упадне у Ректорат и заузме Ректорат и уцењује државу, уцењује Владу Србије да им испуни нешто што им је пало на памет да Влада испуни“, казала је Гојковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о амандманима на Предлог измена закона о високом образовању.

Како је казала, држава мора да буде мудра у овом случају, да се прати шта се тамо дешава.

"Један од пет милиона“ имају једну посебну тактику како да задају ударац својој држави, а то је да нападају меко ткиво, тамо где су сви осетљиви, а то је образовање“, казала је Гојковић.

Оценила је да је најлакше манипулисати пунолетним људима који студирају, односно нападати науку.

Поручујући Влади Србије да може да рачуна на подршку парламента, Гојковић је казала да су они ти који представљају грађане Србије који не упадају у Ректорат и који науку схватају на озбиљан начин.

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести