Француски писац: Немачка се свети Србима, а Француска бестидно ћути

Србија је још од деведесетих ухваћена у неку врсту клопке коју су поставиле, и чије конце чврсто држе, западне силе, јер је православна и из дубине душе везана за савезништво с Русијом.
1
Фото: јутјуб, Пол Мари Куто

То, у читаном католичком месечнику „Неф“, истиче познати француски писац, есејиста и политичар Пол Мари Куто.

Некадашњи европски посланик истиче да се Немачка на овај начин свети неустрашивој нацији која је по цену милион жртава дала огроман допринос победи савезника у Првом светском рату и јединој земљи која је, сопственим оружјем, пружала отпор нацистичкој доминацији, одвлачећи више дивизија Вермахта с руског фронта, пишу „Новости“.

„Уз то, Србија је била у срцу југословенске федерације која је штитила Словенију и Хрватску од немачког утицаја у јужној Европи. Сад је то питање решено распадом Југославије, после чега су ове две земље постале стратешки сателити Немачке“, пише Куто.

Француски есејиста наглашава да САД истовремено не престају да смањују и окривљују православне снаге у корист муслиманских заједница, прво у Босни, а затим и на Косову, колевци Србије коју су, како каже, временом окупирали Албанци и прогласили „независност“ захваљујући Вашингтону, „да би он тамо поставио своје војне базе, циљајући пре свега Русију“.

Куто истиче да је Француска жалосно напустила свог старог савезника Србију, подсећајући на срамну епизоду обележавања Дана примирја у Првом светском рату код Тријумфалне капије у Паризу.

„За дивљење је што председник Вучић од тога није направио скандал“, истиче Куто.

Аутор текста такође наглашава да ЕУ веома успорава пријем земаља Западног Балкана, као и да је у Босни, Албанији и на Косову све више доминантан утицај муслиманских сила и финансија.

„Треба престати са тражењем од Србије да призна независност Косова, с чиме она никада неће моћи да се сложи, и отворити јој врата ’Европе‘ у којој је она, и биће све више, стратешка сила због свог географског положаја“, наглашава Куто кроз причу о улози француског професора Алексија Труда у ширењу истине о Србији.

Француски есејиста наглашава да Труд, који ради као предавач на Универзитету у Версају, због тога не може да напредује у каријери, јер се не уклапа у „политички коректан“ концепт, пошто покушава да открије истину о дешавањима на Косову и зато што је покренуо петицију да Француска преиспита своју одлуку о његовом признању.

Спутњик

Славиша
03.10.2019 • 16:30
Што је хитлер покушао оружјем -'41 године,то у овдашња времена Меркел ради путем новца,и сви то знају и сви се праве блесави,изузетак су овакви људи и особе,које су спремне и јавно да ти кажу,додуше увијено у обланде.
Vito Raski
03.10.2019 • 17:03
Gospodin Pol Mari Kuto je potpuno u pravu, i steta je sto ovkvi vapaji za pravdom slabo odzvanjaju u usima onih koji su i zeleli Srbiji da nametnu izricito njihovu volju, ne zato sto bi drugome bili od pomoci, vec cisto radi osvete, a posebno Germani, za izgubljene godine njihovih mastarija da zavladaju citavim svetom. Naravno da nam oni to NIKADA nece zaboraviti, a ni oprostiti. Nisu oni poput nas da iskazujemo postovanje i najljucim neprijateljima, ma koliko nad nama cinili neoprostive zlocine, svojim stavovima "da mozemo oprostiti ali nikako i zaboraviti", jer i ovo ne pije vodu, imajuci u vidu nase naravi DA NE SAMO OPRASTAMO VEC I JOS BRZE ZABORAVLJAMO, pa su nam se, samo u proslom veku (4 puta), desili mnogi pogromi, ne samo od strane germanskih "prijatelja" vec po njihovom nagovoru, imajuci u vidu da su na vrhuncu vladajuce oligarhije, u Americi, dosli naslednici nacistickih, sto izbeglih, sto kidnapovanih, vojnih strucnjaka Hitlerove soldateske, koji su nasli sigurno utociste na tamosnjim prostorima, a u zajednickom delovanju, mimo UN i bez pitanja SB iznasli razlog za OSVETU, zbog - kako rekoh - ranijih ne mogucnosti ka takvom ciljanom delovanju. Zato je, moje malenkosti, stav UVEK BIO I OSTAO da Srbija NIKADA NECE BITI PRIMLJENA u tzv. EU, po mom dubokom ubedjenju NU (nemacka unija). I bez obzira na sve ujdurme koje nam priredjuju, pojedini zapadni "prijatelji" verujem da ce Srbija, samo svojom mudrom politikom, i ne zureci, za bilo kakvim odlukama, donetim na njihove nagovore, imajuci u vidu poslednja desavanja na medjunarodnoj politickoj i ekonomskoj sceni, izaci iz tog vrzinog kola, kao pobednica, bez gubitka svoje okupirane teritorije Kosova i Metohije. Treba se, u pojedinim, a uglavnom i svakim situacijama, setiti nase izreke, ne zureci po bilo kom pitanju: STRPLJEN SPASEN. Pa u tom pogledu bih preporucio i nasim politicarima da se po kad kad sete ove mudre izreke nasih starih, pronicljivih, ne skolovanih a mudrih seljaka. I na kraju bih samo napomenuo da mnogi polemicari ne vide nikakvu pomoc znacajnih pojedinaca, koji svojim delovanjem doprinose promeni misljenja mnogih koji su bili pod pritiskom ili zavedeni milozvucnim pridikama nekim drzavnicima, a koji su, ne znajuci za nasu pomenutu izreku, donosili prerane odluke, za koje tek sada uvidjaju da su donete brzopleto, pa mnogi, uvidjajuci svoju pogresnu odluku povlace, sto je samo veliki dobitak nama Srbima a posebno onima na Kosmetu. U nadi da ce sve vise njih, uvideti svoju zabludu, u propagandistickim delovanjima, promeniti svoje misljenje, kao sto su to, do sada, uradili drugi.
EUR/RSD 117.5808
Најновије вести