Дрецун: Нема дијалога с Куртијем јер су му ставови екстремни

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да је Аљбин Курти незрела политичка личност која истрајава на екстремним политицким ставовима и да су његове изјаве о дијалогу Београда и Приштине, како каже, циничне.
drecun, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Изјава да је спреман на дијалог противуречи ономе што говори како ће водити такозвану владу. Када неко прети тужбама за измишљени геноцид, када у владу уведе човека који је криминалац и који је сурово поубијао наше граничаре на подручју карауле Кошаре из заседе, не можете да прихватите тезу да је спреман за дијалог, рекао је Дрецун за Пинк.

Косовски парламент изгласао је нову владу коју це предводити лидер Самоопредељења Аљбин Курти. Нова влада имаће 15 министарстава, од којих су два припала Српској листи.

Курти је путоказ којим ће у будућности та влада да иде и све је супростављено процесу нормализације односа Београда и Приштине, али и суживоту два народа, додаје Дрецун.

Дрецун сматра да је Куртијев програм владе такав да онемогући наставак разговора или да се разговори, ако до њих дође под притиском међународне заједнице, веома брзо заврше.

Ја ту не видим простор за компромис, Курти не отвара могућност да се нађе решење, сматра Дрецун.

Он је указао и на изјаве Куртија да се на Косову и Метохији уводе војни рок.

Паравојна формација може да се искористи против српског народа на Косову и Метохији. Нема она са киме да ратује и зато не би ни требало да се формира, јер може само да ратује са српским народом и направи етничко чишћење, навео је Дрецун.

Курти је најавио и подизање тужбе против Србије због наводног геноцида, а све је супротно од дијалога, каже Дрецун.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести