Ђорђевић: Важна транспарентна расподела средстава

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и његови сарадници разговарали су са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије о расподели средстава по Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2018. години.
djordjevic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

У разговорима су учествовали и државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и в.д. помоћника у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг Саша Трандафиловић.

Ђорђевић је рекао да Влада Србије жели да успостави правилну и транспарентну расподелу средстава, да спречи њену евентуалну злоупотребу, јер једино ће тако сви они који по закону имају права на помоћ, исту и добити и моћи да је утроше на прави начин. 

Како је истакао, уколико се распоређена средстава утроше на прави начин, сигурно је да ће наредне године бити одобрено више финансијских средстава па ће самим тим бити још више пројеката који би, у сваком виду, унапредили услове живота особа са инвалидитетом, наводи се у саопштењу Министарства.

"Циљ Министарства јесте успостављање транспарентности приликом трошења додељених средстава. На будућим састанцима анализираћемо појединачно шта је то урадио сваки савез у одређеном временском периоду, јер ћемо на тај начин успоставити најбољи вид контроле трошења средстава", рекао је Ðорђевић.

В.Д. помоћника министра Биљана Барошевић истакла је да је 40 Савеза поднело предлоге програма за расподелу средстава по Програмском конкурсу у 2018. години, а да су од укупног броја 32 испунила формалне услове и додала да су залагањем министра Ðорђевића ове године обезбеђена већа средства у односу на прошлу годину, односно око 1,7 милијарди динара.

EUR/RSD 117.3612
Најновије вести