Ђорђевић: Одлука о повећању минималца до децембра

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђордевић најавио је да ће одлука о минималној цени рада бити донета како је и планирано средином децембра. 
djordjevic, tanjug
Фото: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Представљајући резултате рада свог ресора у првих шест месеци ове године мкинистар је оценио да ће то бити могуће јер се на време кренуло у разговоре о минималцу, али је напоменуо да је потребно при томе водити рачуна и о интересима послодаваца и о растерећењу привреде. 

Ђорђевић је негирао да је БДП по глави становника увећан због одласка грађана на рад у иностранство, те навео да према званицној евиденцији годишње 3.000 људи оде из земље.

Додао је да Министарство инсистира да се уговори о раду потписују у Србији како би држава могла да помогне нашим људима у остваривању права која проистичу из рада и да спреци могуће преваре.

Коментаришући оставку свог саветника Саше Дујовића министар је навео да га је он обавестио да оставку подноси из личних разлога. Дујовић је, како су пренели медији, поднео оставку због тога што се његови ћерка и син сумњиче за убиство 80-годишње жене у Земуну. 

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести