Завршен пројекат Корак до ИТ каријере

НОВИ САД: Свечано уручење сертификата полазницима пројекта „Корак до ИТ каријере”, који је организовала и финансирала Канцеларија Уједињених нација за развој (УНДП), одржано је у просторијама ИТ еду-центра „Смарт скул” у ТЦ „Париски магазин”.
s
Фото: Škola kompjutera "Smart skul"

Пројекат се односио на преквалификацију 40 запослених, који су за 250 сати обучени за веб-девелопере. Полазници курса су већ имали запослење, али нису имали предзнање из програмирања, а жеља им је била да промене радно место или професију. Кандидати су прошли и практичан део обуке уз ментора у трајању од 15 дана и имали су задатак да, подељени у тимове, раде на пројектима. Осим тога, они су уз савете стручњака из области људских ресурса научили како да прилагоде радну биографију (CV) за конкурсе за послове у ИТ сектору, те како да се припреме за интервју.

Директорка маркетинга у Школи компјутера „Смарт скул” Снежана Васић казала је да им је било задовољство што су учествовали у реализацији пројекта који је финансирао УНДП.

Реч је о изузетно траженом занимању, које је увек актуелно и цењено, појаснила је Снежана Васић.

Кандидати су, додала је, били мотивисани, па су велика очекивања од њих јер су имали предзнање из ИТ области.

Наравно,осим напора који су уложили да би успешно завршили обуку, сви су показали да имају изражену жељу за напредовањем у послу с којим се баве, казала је Васићева.

Фото: Škola kompjutera "Smart skul"

Полазник курса Марко Кострешевић казао је да се пријавио на часове јер га много интересује област информационих технологија.

Док сам похађао факултет, који нема додирних тачака с ИТ сектором, схватио сам да ме та област ипак занима, присетио се Марко.

Како је додао, имао је основно предзнање јер је код куће гледао упутства на интернету и прочитао неколико књига на ту тему. Међутим, по завршетку курса добио сам сјајну основу за даље надограђивање знања и много ћу се лакше сналазити у свету информационих технологија, поручио је Марко.

С. К

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести