Завршен овогодишњи Калеидоскоп културе

Постављањем скулптуре „Кју” на платоу Културне станице „Свилара” и пригодним музичким програмом завршен је овогодишњи „Калеидоскоп културе”.
д
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Скулптура је исклесана од аранђеловачког мермера, најпознатијег на овим просторима, у сарадњи са Смотром уметности „Мермер и звуци”, а на њој су радила четири уметника, представника трију Европских престоница културе. Дипломирани вајар Лука Кулић и графичар Данило Вуксановић били су домаћини и представљали су наш град, представник Ријеке, као Европске престонице културе 2020. године, био је дипломирани вајар Љубо де Карина, док је представник Темишвара, као Европске престонице културе 2021. године, био сликар Ћипријан Хопиртеан.

Обележавање завршетка „Калеидоскопа” почело је музичким програмом, а пре откривања скулптуре емитован је кратак филм о детаљима њене израде. Осим тога, приређена је и мултимедијална презентација уз стручно вођење, а грађани су могли да разговарају с уметницима који су израдили скулптуру.

Пројекат „Кју” настао је као ауторска и уметничка идеја Дејана Вуксановића и Луке Кулића, а развијена је у сарадњи с Удружењем грађана Подбаре „Алмашани”.

С. К-ч

 

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести