Затворен 13. Serbia fashion week

Последњи, шести дан 13. издања модне манифестације „Serbia Fashion Week“ био је посвећен традиционалној додели награда „Serbia Fashion Awards“, током које су у хотелу „Шератон“ најуспешнијим дизајнерима и манекенима додељена признања.
Bati Spasojeviću nagrada za najbolju kolekciju/Nenad Karlić
Фото: Ненад Карлић/Бати Спасојевићу награда за најбољу домаћу колекцију

Стручни интернационални жири наградио је најуспешније колекције, најбоље дизајнере, таленте, моделе који ће 2020. године представљати Србију на недељама моде на Малти, у Аргентини и Милану.

Млади модни дизајнер Богдан Мрша победник је такмичења „Fashion Talent Designer Competition 2019“ и „European Fashion Union – Milano Fashion Week“ за 2020.

Победница такмичења „European Fashion Talent Designers Competition 2019“ је дизајнерка Кристина Митровић. Најбољи мушки модел за 2019. је француски манекен Теди Лесуер, а признање за најбољи женски модел припало је Јелени Глушчевић. Као млади дизајнер који највише обећава награђена је тринаестогодишња Тара Катарина. Дизајнерка Јована Живковић освојила је награду победника платформе „Defile a Paris“, којом је српска мода представљена на париској Недељи моде, а креаторки Сузани Перић по други пут припала је награда којом ће се представити на платформи „Mad Mood“ током миланске Недеље моде 2020. године.

Награда „Winner in Excellence in Fashion“ припала је Бошку Јаковљевићу, а Марија Шабић представљаће Србију на „Malta Fashion Weeku 2020“. Признање је освојила и словеначка дизајнерка Сања Величковић, а награду „Fashion Commitment Award“ добио је Аргентинац Едуардо Перез Гонзалес Оцантос.

Награду за најбољу интернационалну колекцију освојила је Антонела Грегоровић, а за најбољу националну колекцију отишла је у руке Бате Спасојевића.    

В. Б.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести