Вучевић: Половином августа биће завршен Булевар деспота Стефана

НОВИ САД: Очекујем да саобраћај на Булевару деспота Стефана буде пуштен 15. августа, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да је та инвестиција део капиталног пројекта, популарне Кинеске четврти.
1
Фото: Grad Novi Sad

„Ово место биће центар најразличитијих делатности, од културе, ИТ сектора, атудентаког центра, старих заната, који судо сада били разбацани попо целом граду“, најавио је Вучевић током посете овој локацији, где су у току радови.

Овај део, наслоњен на кампус Универзитета, добија прави облик, каже Вучевић, додајући даће бити урађен нови коловоз, расвета, водовод, озелењавање.

„Локалитет који је користила ''Мостоградња'' преузима Град, ту ће бити нови паркинг и зелена површина. Ова инвестиција, уз подршку Владе Србије и премијерке Ане Брнабић, је 250 милиона динара, само за партерно уређење. Тамо где је могуће задржаћемо објекте у Кинеској четврти, где није могуће, изградићемо нове“, рекао је Вучевић.

Фото: Grad Novi Sad

Један од нових објеката је посластичарница, коју ћемо изградити на месту где су сада, како каже Вучевић, уџерице.

„Тако ће родитељи који доводе децу у Лимански парк, који смо уредили, моћи да седну, уживају, попију кафу“, рекао је Вучевић.

Најавио је и комплетну реконструкцију скејт парка у Лиманском пaрку, изградњу мини скејт парка и терена за баскет.

Посебно ће, каже Вучевић, водити рачуна о зеленим површинама.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести