Вучевић: Новосадски геронтолошки центар у двонедељном карантину

НОВИ САД: Геронтолошки центар Нови Сад је од јуче је у потпуном, превентивном карантину 14-дневном карантину, где су и запослени заједно са корисницима, рекао је градоначелник Милош Вучевић.
gerontoloski centar, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
"Запослени, заједно са корисницима су у карантину 14 дана, 950 корисника и 145 запослених, који неће бити ни за Васкрс, ни за друге празнике код своје куће, већ са својим корисницима, са којима су изоловани", изјавио је Вучевић за ТВ Пинк.
 
Он је нагласио да су геронтолошки центри и домови за стара лица врло осетљиво питање, што се показало не само у Србији, него и у западним земљама, да је то најрањивија категорија становништва, односно да су те устанвое потенцијална жаришта.
 
"Ако ту успемо да издржимо да не дође до ширења вируса, брже ћемо успети да изађемо из ове ситуације", казао је градоначелник.
 
Навео је да Нови Сад последњих дана бележи нижи просек заражених у односу на број тестирарних, али да "то не значи да треба да се опуштамо, јер смо испод републичког просека". Наглашава да је то, пре свега, заслуга грађана који су дисциплиновани и највећи број њих поштује савете лекара и мере државних ограна, али да је то и заслуга људи из здравства, који су издржали први удар и ствари ставили под контролу.
 
"То не значи да, ако направимо иједну грешку, видели смо, нажалост, пример наших пријатеља у Нишу и неким другим градовима на југу Србије, пре свега у Нишавском и Топличком округу, да и једна грешка вам промени за секунду ситуацију и из једног повољног развоја ви добијете потпуно катастрофичан сценарио", казао је Вучевић.
 
Он напомиње да нема опуштања, да нема хваљења са бројевима, са статистиком...
 
"Докле год будемо имали иједног оболелог, иједног пацијента на респиратору, ми не можемо бити задовољни", рекао је Вучевић.
EUR/RSD 117.5795
Најновије вести