Вучевић, Годфри и Севиџ на премијери "Косе"

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, као и холивудски глумац, оскаровац Џон Севиџ, који је у филму Милоша Формана тумачио главну улогуприсуствовао је премијерном извођењу мјузикла „Коса“ редитеља Петера Телихајија у Позоришту младих.
1
Фото: Grad Novi Sad

„Можемо бити поносни на културни догађај који ће бити уприличен вечерас. Морам да се захвалим нашим пријатељима из амбасаде САД и да поздравим велику филмску звезду Џона Севиџа, велика је част што је он данас у Новом Саду. Разговарали смо о нашем граду као Европској престоници културе, и посебно сам захвалан господину Годфрију што разуме значај Новог Сада, и у Србији и у региону. Срећан сам што имамо континуитет успешних пројеката у области културе са амбасадом САД. Претходних година реализовано је неколико програма, како бисмо приближили заједничку културу грађанима“, нагласио је градоначелник Вучевић уочи премијере.

Фото: Grad Novi Sad

У чувеном бродвејском мјузиклу, чији је текст уобличио Роберт Ленард, ослањајући се на култни филм Милоша Формана, учествују глумци Позоришта младих и Новосадског позоришта, као и студенти глуме новосадске Академије уметности. На сцени музику уживо изводи оркестар под вођством Давида Клема, а кореограф је Петер Ковач Гержон.

Пројекат се реализује у копродукцији Позоришта младих, Новосадског позоришта и Центра за развој визуелне културе Нови Сад, а под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких држава и Града Новог Сада.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести