„Вентилатор” поново на сцени Новосадског позоришта

На сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, 1. и 2. децембра биће изведена представа “Вентилатор”, рађена у копродукцији са Гледаличем из Копра, у којој учествују глумци оба театра. Ову врцаву комедију је режирао Јака Иванц, инспирисан “Лепезом” Карла Голдонија.
novosadsko pozoriste, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Типичну комедију заплета редитељ Јака Иванц “поставља је као крај цивилизације, на рушевинама света, уништеног глобалним загревањем и разним другим атацима на природу”. „Људима је у таквим околностима остао само један разлог да живе - љубав. Биће ту пуно музике и неспоразума који ће покушати да се реше на три, чак четири језика…”

- У игри смо пратили сва правила “комедије дел арте”, а језици који се говоре су и уметнички знакови представе а и један од постулата наше комедиј - наводи редитељ Јака Иванц,

Читаоцима “Дневника” поклањамо по шест карата за поменута два извођења представе “Вентилатор”. По две карте ће добити читаоци који се у петак у 13 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 4806 881. Добитници ће улазнице моћи да подигну на благајни Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз.       

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести