Ускоро почиње Новосадско музичко лето

За нешто више од недељу дана почиње Новосадско музичко лето у организацији Музичке омладине Новог Сада, а под покровитељством Града Новог Сада.
e
Фото: pixabay.com

На отварању Новосадског музичког лета у суботу, 27 јула, наступа група Диванхана која изводи традиционалну музику земаља Балкана, с фокусом на севдалинку, али у модерним аранжманима у којима се препознају утицаји џез, поп и класичне музике XX века.

Дан после, у недељу 28 јула биће приређен концерт дуа у саставу – гитаристе Мирослава Тадића, и виолинисткиње и певачице Ивет Холцварт. Ово двоје музичара публици ће представити програм успаванки за децу и одрасле с Тадићевог новог албума “Спавати, можда сањати”, као и обраде, композиције и импровизације базиране на ризници балканског фолклора.  Македонија, Бразил, Далмација, Калифорнија и Андалузија само су неке од станица на овом шароликом музичком путовању.

Оба програма ће се одржати у Врту Средњошколског дома, Николајевска 1, а у случају лошег времена у Синагоги. Почетак је у 21 час.

Улазнице за ове концерта продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344) радним данима од 8 до 14, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања.

Карта за концерт групе Диванхана кошта 800,00 динара, а за Дуо Тадић-Холцварт 1.000,00 динара.

У уторак, 30 јула, програм под називом „Pop That Swing“ извешће Светски џез оркестар Музичке омладине под вођством славног тромбонисте Луиса Бониле. Оркестар окупља младе џезере из целог света. Постоји шест година, а чине га 18 врхунских музичара из четрнаест земаља, с пет континената. До сада је наступао на бројним угледним џез фестивалима и остварио низ запажених концерата широм Европе.

Новосадско музичко лето ће у четвртак, 1 августа затворити Новосадски биг бенд, с вокалном солисткињом Данком Адамов и под диригентском палицом Федора Вртачника. Током протеклих 16 година рада оркестар је приредио 400 концерта, наступајући на бројним и разноврсним културним манифестацијама у земљи и у иностранству и сарађујући с многим реномираним уметницима у региону.

За наступ на Новосадском музичком лету припремили су специјалан програм под називом “Сав тај jazz“.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести