Уређује се растиње на Детелинари

НОВИ САД: Радници „Градског зеленила“ користе повољне временске услове да наставе озелењавање града, те, како наводе из предузећа, сада, између осталог, раде између Руменачког пута и улица Авијатичарске, Панчевачке и Облачића Рада.
zelenilo
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Током припремних радова биће орезано 11 стабала лишћара, уклоњено прерасло шибље с 50 квадрата, као и 27 престарелих, оштећених и болесних стабала, кажу у „Зеленилу“.

Након тога планирана је садња 49 садница лишћара, највише липе, граба, жалосне софоре и пурпурне леске, који ће, на местима где постоји подземна инсталација, бити сађене у полипропиленске цеви. Саднице на паркинзима биће заштићене металном оградом. Осим тога, пројектовано је да се засади и 892 комада украсног шибља, док ће око 600 квадрата травњака бити обновљено. Тај део града добиће и цветну рунделу од готово 170 квадратних метара и шест парковских клупа.

Радници „Зеленила“ озелењавају и део између улица Веселина Маслеше и Јанка Чмелика, до улица Фрање Клуза и Николе Миркова. Ту ће бити уклоњено 60 стабала, а орезано 99, као и мање дивље депоније грађевинског отпада. Из предузећа наводе да ће потом бити посађене 152 саднице липе, дивљег кестена, копривића, украсне трешње, жалосног бреста и пирамидалног јасена. На 17 места биће употребљене полипропиленске цеви, на паркинзима ће саднице штитити метални стубићи, а нова трава биће засејана на 818 квадратних метара.

С. Кр.

EUR/RSD 117.5169
Најновије вести