„ Уметници. Сад!” у Свилари и Еђшегу

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом уметнички пројекти ће бити представљени онлајн или у културним станицама уз примену епидемиолошких мера.

Реализација уметничких пројеката, одабраних у оквиру јавног позива који је део пројекта „Уметници. Сад!” Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”, почела је јуче. Од 22 уметничка пројекта која су добила новац за реализацију у културним станицама широм Новог Сада, четири ће бити реализована већ у току ове седмице, међутим, у односу на актуелну епидемиолошку ситуацију, културни садржаји проналазе алтернативне начине да дођу до публике, те ће уметнички пројекти бити представљени онлајн или у културним станицама уз примену епидемиолошких мера.

Публика ће у току ове седмице моћи да посети изложбу „Вивариум” у Културној станици “Свилара”, Ђорђа Рајковића 6б, ужива у плесном перформансу „Санта Марија дела Салуте” и Самиту новосадских бубњара у Културној станици “Еђшег”, Антона Чехова 4, те у пројекту „Нови портрети” у Културној станици “Буковац”, а сваки од тих културних садржаја биће доступан и путем онлајн преноса на “Фејсбук” страницама поменутих културних станица.

Изложба „Вивариум” отворена је јуче у Културној станици “Свилара”, а реч је о заједничкој сарадњи студенткиње мастер студија сликарства Академије уметности у Новом Саду Адриен Ујхази и сликара Немање Миленковића. Дела Адриен Ујхази су инсталације од природних материјала у изворном стању, уз минималне интервенције, док се Миленковић бави односом људи према животињама у савременом друштву. Изложбу је могуће погледати траје до 24. јула. У простору Културне станице “Свилара” моћи ће да борави максимално 10 људи, уз поштовање прописане дистанце и обавезно ношење маске.

Приказ песме „Санта Марија дела Салуте” кроз покрет ће извести млада балерина Сташа Кукић, што ће публика моћи да погледа онлајн вечерас (21. јула) од 19 часова на “Фејсбук” и “Инстаграм” страници Културне станице “Еђшег”.

Б. П.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести