Ухвати филм – пусти предрасуде 2 у школама и на факултетима

НОВИ САД: Едукацијама на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду, која ће се одржати 22. октобра, Креативно афирмативна организација ПАРНАС започиње практичну реализацију пројекта „Ухвати филм – пусти предрасуде 2“, подржаног од стране Градске управе за спорт и омладину.
skola ucionica pixabay
Фото: pixabay.com

Пројекат ће се наставити 24. октобра, радионицом у Рачунарској гимназији „Смарт“.

Ученици ће имати прилику да науче основне појмове о инвалидитету и дискриминацији особа са инвалидитетом, кроз пројекције филмова са „Ухвати филм“ фестивала и радионицу у којима ће се деконструисати стереотипи и предрасуде уочене у филмовима. Посебна пажња у овом циклусу радионица биће на појмовима инклузије.

Пројекат „Ухвати филм – пусти предрасуде 2“ наставак је прошлогодишњег пројекта „Ухвати филм – пусти предрасуде“, који је, такође, подржала Градска управа за спорт и омладину. У прошлогодишњем циклусу едуковано је укупно 205 новосадских средњошколаца о појмовима инвалидитета и дискриминације особа са инвалидитетом.

Овогодишњи циклус „Ухвати филм пусти предрасуде 2“ реализоваће се у новосадским средњим школама, али и на факултетима.

Циљ пројекта је подстицање превенције дискриминације социјално осетљивих група младих и афирмисање филма као средства едукације за постизање социјалне промене. Едукација сензибилише и наставно особље по питањима дискриминације и социјалног укључивања осетљивих група и подстиче их да овај аспект примене у свом раду са младима. Пројекат директно утиче и на развој квалитетних ваннаставних активности у школама.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести