Ученица из Нових Лединаца Дејана Дешић ниже златне медаље у пливању

Ученица осмог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај” из Нових Лединаца Дејана Дешић тренира пливање већ осам година, а судећи по томе што у својој колекцији има више од 50 медаља и диплома, веома је успешна у том спорту.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како нам се похвалила, баш недавно је освојила златну медаљу на школском такмичењу у пливању, одржаном на Спенсу, и пласирала се даље на Републичко, које би требало да буде одржано ускоро.

– Било је доста противника из Новог Сада и околине, а мој труд се исплатио и драго ми је што сам победила у категорији основношколаца – прича нам Дејана, и додаје да јој је свака од медаља које је ових година освајала, важна на свој начин. – У Новим Лединцима ми фали базен где бих могла да пливам (смех). Тренирам на Спенсу и на Сланој бари. Прво, када су ме мама и тата уписали на пливање, није ми се свидело. Тада нисам знала да пливам и било ми је страшно. Временом ми је постало свакодневица. Када не одем на пливање, чудно се осећам и немам шта да радим у току дана.

Дејани Дешић и други спортови иду од руке, па тако често воли да игра одбојку и фудбал с друштвом

Наша саговорница додаје да јој, сем пливања, и други спортови иду од руке, па тако често воли да игра одбојку и фудбал с друштвом. Иако је успешна у спортовима, Дејана Дешић планира да се упише у медицинску школу, јер је одувек маштала о томе да буде хирург. У шали нам је признала да би све дала да уђе у операциону салу.

В. Б.

Фото: С. Шушњевић

Пројекат "Приградска насеља Новог Сада" је суфинансиран од стране Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести