Свечана и радна седница Скупштине града

На дневном реду градска признања и други ребаланс буџета
gradska skupstina novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Скупштина града данас ће два пута заседати: на свечаној седници представници Новосађана у градском парламенту изјасниће се о предлозима лауреата за Октобарску награду, коју би требало да добију проф. др Илија Ковачевић и Милан Мумин, и за Новембарску повељу, коју би требало да понесу Бошко Пилиповић и др Милош Петровић, док ће на радној седници бити речи углавном о ребалансу буџета. Други овогодишњи ребаланс требало би да утврди градски буџет за ову годину на око 30,1 милијарди и да, између осталог, обезбеди додатних 250 милиона динара намењених одржавању путева у граду.

Нови градски буџет већи је два одсто, односно око 590 милиона динара, у односу на важећи. Основни разлог за ново усклађивање рачуна градске касе је најављено повећање зарада запослених у јавном сектору, али и одобрено повећање максималног броја запослених у градском систему. Како је наведено у образложењу, измењени су и одређени програми градских управа, предузећа и установа у складу са стањем на терену. Тако би, између осталог, уколико владајућа коалиција данас потврди, ЈГСП „Нови Сад“ требало да добије још 100 милиона динара субвенција за набавку горива.

Шест тачака дневног реда данашњег заседања бави се стамбеном подршком којом Град намерава да обезбеди кров над главом социјално угроженим категоријама грађана. Ту су и неизбежни урбанистички планови, а измене су предвиђене и за три плана генералне регулације. На дневном реду наћи ће се и предлог о забрани пластичних кеса у трговинама од 1. јануара 2021. године.

Новосадске одборнице и одборници гласаће и о расписивању јавног конкурса за директора „Зоохигијене и ветерине“.

С. Кр.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести