Сусрети некадашњих одбојкашица карловачког „Партизана“

По завршетку одбојкашке каријере, која је у великој мери обележила живот свеке од њих, одбојкашице прослављеног карловачког „Партизана“ различитих генерација састају се и евоцирају успомене из периода када су се активно бавиле тим спортом.
1

Десети јубиларни такав сусрет одржан је у суботу у карловачком кафеу „НН“ , а као и свих претходних пута, присуствовао му је и њихов тренер мр Срђан Илић, који је и сам био играч „Партизана“ од 1949. до 1965. године, а од 1955. до 2010. се бавио тренажним радом и с ким је женска одбојка у Карловцима постигла највећи успех. Осим Илића, на тим окупљањима редован гост је и проф др. Бориша Вуковић.

– Освајањем другог места у Првој савезној лиги 1971. године одбојкашице „Партизана“ постигле су највећи успех у екипном карловачком спорту – каже мр Срђан Илић. – По престанку активног бављења одбојком договориле су се да се састају. До сада је одржано десет састанака, посвећених углавном годишњицама пионирске, јуниорске и сениорске екипе.

Први пут су се састале 2001. године поводом три деценије од освајања  вицешампионске титуле. Пет година касније на исти начин обележиле су 35-годишњицу тог великог успеха, а 2011. прославиле су и четири деценије од најбољег пласмана сениорске екипе. Од тада, с изузетком 2014, окупљају се сваке године.

Овогодишњи сусрет одбојкашица, међу којима Розина Илић има 550 утакмица одиграних за карловачки тим, протекао је у знаку 70 година женске одбојке у Карловцима. Преломна година за карловачку одбојку је 1949, када је Лаза Гајић основао одбојкашку секцију при гимнастичком друштву. 

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести