Сарадња деце и старијих обогаћује живот

Луткарска представа „Све лепоте света у срцу детета“, у извођењу деце из хранитељских породица и чланови Удружења пензионера, одржана је јуче у Културном центру Новог Сада.
Predstava u KCNS Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Представа у КЦНС Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Представа ја настала као резултат једногодишњег пројекта „Развијање међугенерацијске сарадње и солидарности“. У оквиру истог пројекта настали су ликовни радови који су, такође, били изложени у сали КЦНС-а.

„Наша жеља је била да покажемо да је међугенерацијска сарадња могућа, да кроз дружење, много љубави, разумевања и уважавања проведемо годину дана у различитим радионицама, што је добродошло и деци и старијима“,  објаснила је координаторка пројекта Драгица Зеленбаба.“ Најтеже је бити усамљен и социјално изолован, а кроз овај пројекат ми смо показали да је све могуће и оствариво.“ Током године, млађи и старији су се дружили, али и учествовали у драмској, спортској и ликовној радионици.

„Сматрам да сарадња деце и старијих особа заиста може обогатити живот и једних и других“, истакла је директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад Ивана Копривица.“ У представи су сви уживали, а најзадовољнија су наша деца, која имају прилику да покажу оно што знају, да се окушају у новој вештини, препознају какав је осећај бити на сцени и представити се пред публиком. На тај начин јачају самопоуздање и свој лични идентитет.“

Фото:  Цртежи у КЦНС  Фото: Дневник.рс/ Ф. Бакић

Пројекат „Развијање међугенерацијске сарадње и солидарности” подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а Удружење Пензионера града Новог Сада и Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад у партнерству га реализују од јуна прошле године.

Б. Павковић

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести