Саксофон и музика - уписани у генима Андреe Тодоровић из Bуковца

Када сазнате да неко од становника Буковца свира саксофон, то заинтересује сваког. Још када је у питању тринаестогодишњи девојчурак, онда је то права вест за новине.
1
Фото: Dnevnik.rs

А таква је Андреа Тодоровић, ученица седмог разреда ОШ „22.авуст“ из Буковца и то одлична од првог разреда. Саксофон је почела да свира у својој осмој години.

- Саксофон ми је допао као инструмент, а изгледа да ми је то и у генима, јер је мој чукундеда свирао Иштван свирао тај инструмент у блех оркестру у Новом Саду – поносно је казала Андреа. – Професорка у музичкој школи „Исидор Бајић“ ми је Сандра Дропо – Рамаји.

Ове године наша саговорница је завршила нижу музичку школу, али тиме није престало њено интересовање.

- Припремам се да упишем срењу музичку школу, па потом и Академију, јер желим да ми музика буде занимање – рекла је Андреа. – У музичку школу ишла сам два пута недељно, а сада похађам и приватне часове код моје професорке. Уз то идем и на часове солфеђа, јер волим да певам.

Успевала је Андреа да усклади све обавезе, а било јој је и мало тешко.

Фото: Андреа Тодоровић свира, пева, учествује у мјузиклима

- Певам и у хору „Бајићеви славуји“, а члан сам и Удружења грађана „Дружицирање”. Волим дружење, доста сам весела по природи и певам све од класичне музике до поп музике. У Сремској Митровици сам свирала на скупу саксофониста и добила сам похвале од професора Ота Врховника. Било је заиста сјајно – додала је.


Зарађује џепарац

Андреа има само 13 година, али се и сналази за yепарац.

- Није ми тешко да испуним све обавезе, али и да зарадим за џепарац. Често по Буковцу разносим флајере неких радних организација, продавница, само не политичке – рекла је Андреа Тодоровић.


Учествује наша саговорница и у мјузиклима. Недавно је била у Новосадском позоришту на хуманитарном концеру „Музичари великог срца“, за децу из дома у Ветернику. Њима су поклоњени пакети за хигијену.

- Награђивана сам у музици и видите ове дипломе, али и на такмичењима из матматике, биологије и физике. Постизала сам успехе. У ОШ „22. август“ сам неколико пута добијала Светосавске награде, а наставници ме пуштају на сва такмичења – поносна је Андреа.

М. Павловић

Пројекат "Приградска насеља Новог Сада" је суфинансиран од стране Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести