САЈАМ „КОНТЕХ” Шанса младима за посао и праксу

Сајам пословних могућности и стручних пракси „Контех”, 13. по реду, одржаће се у среду(13.март) и четвртак на Факултету техничких наука, а заинтересованим студентима и младима представиће се 28 компанија из Новог Сада и Србије.
Sa predstavljanja Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi „Konteh” Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Са представљања Сајма пословних могућности и стручних пракси „Контех” Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Званично отварање је у среду у 9 часова у Свечаној сали ФТН-а, најављено је на јучерашњој конференцији за медије.

– Драго ми је што и ове године можемо да најавимо овај сајам, будући да је реч о догађају битном за наш град, пре свега јер, с једне стране, имамо компаније углавном из ИТ сектора, које су замајац привреде нашег града и земље, а с друге, младе људе, студенте који завршавају факултете, који су високо образовани и који ће пронаћи посао у тим компанијама – рекао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић. – Заједничка им је спремност да се развијају, усавршавају и да се на свакодневном нивоу примењују нова знања, нове технологије и да схватају да само тако као друштво можемо ићи напред. Не смемо да заборавимо ни да је спона између њих ФТН, који је у последње време генератор и расадник добрих идеја и на прави начин показује како треба да функционише сарадња привреде и науке.

Генерални покровитељ Сајма је већ пет година заредом домаћа компанија „ВегаИТ”, која је нарочито поносна на чињеницу да су је основали управо бивши студенти Факултета техничких наука.– „ВегаИТ” једна је од ретких домаћих компанија те величине, а нудимо и стручну праксу, у оквиру које студенти могу применити све стечено знање, као и да им то буде одскочна даска у даљој каријери – каже Маја Божић из „ВегаИТ”-а.


Градске мере за запошљавање

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић је додао и да, уколико послодавци и млади виде интерес у оквиру мера Града које спроводе кроз акционе мере запошљавања, могу конкурисати за субвенције за нова радна места, мере приправника и стручних пракси, а ако желе сами да покрену бизнис, могу искористити и субвенције за самозапошљавање.


Сајам нуди и широк академски програм различитих садржаја које су припремиле компаније-учеснице.

– Будући да фирме не захтевају и не траже само програмере већ и остале профиле, позивам све студенте да дођу на Сајам – рекла је главна организаторка „Контеха” Андријана Недељковић.

Л. Радловачки

 

EUR/RSD 117.5886
Најновије вести