Радови на Сателитској пијаци у фазама

НОВИ САД: Члан Градског већа за комуналне послове Здравко Јелушић јуче је посетио ЈКП „Тржница”. Током обиласка Сателитске пијаце, у разговору с директором тог предузећа Урошем Лончаром наглашено је колика је важност уређења, како поменуте новосадске пијаце, тако и других пијаца којима управља ЈКП „Тржница”.
p
Фото: Dnevnik.rs

Подршка у планираним активностима је „Тржници” загарантована, а моја сугестија је да се даљи радови на Сателитској пијаци одвијају у неколико фаза, а да се води рачуна о естетици и функционалности прилаза пијаци, истакао је Јелушић.

Како је додао, жеља му је да и ова пијаца буде уређена и дође на ниво какав заслужују да имају пијаце у граду који је Европска престоница културе.

Верујем да ће ново руководство успети у томе, поручио је Јелушић.

С тим у вези, директор ЈКП „Тржница” Урош Лончар нагласио је да је намера да се новоуређеном платоу Сателитске пијаце припоји парцела која се налази уз њега. Тиме ће се створити услови за бољи распоред тезги и већи комфор, како закупаца, тако и посетилаца те пијаце.

Имамо одличну сарадњу с Управом за комуналне послове града Новог Сада те ће се уређење Сателитске пијаце огледати у постављању нових монтажних објеката, тезги и витрина, уз подршку градоначелника Милоша Вучевића и Града, наглашава Лончар.

По његовим речима, заједно с Управом за урбанизам и грађевинске послове, Управом за грађевинско земљиште и инвестиције и ЈКП „Пут” ће договарати даље инвестиције које се тичу уређења саме пијаце, али и околине.

У претходном периоду је на Сателитској пијаци уређен плато на којем су тезге, монтажни објекти и локали. Планирани радови на даљем уређењу обухватиће замену дотрајалих монтажних објеката, тезги и витрина.

И. Бакмаз

Austrijanac
23.01.2021 • 08:10
Preko 330 zaposlenih partijskih kadrova. Ovo partijsko preduzeće ostavruje godinama negativne rezultate a Grad svake godine izdvaja značajna sredstva za ovu bruku i sramotu. Izveštaj o radu po pojedinim pijacama pokazuje da većina gradskih pijaca ima sramotno mali procenat zauzetosti tezgi i lokala. Primer je Riblja pijaca koju su nakupci uništili.
EUR/RSD 117.5690
Најновије вести