Промоција хуманости акцијом „Кошем за другара”

Новогодишњи кошаркашки турнир оличен у акцији “Кошем за другара” одржан је синоћ јубиларни 10. пут у СПЦ “Војводина”. Преко 500 учесника допринело је на најлепши начин промоцији спорта, хуманости, дружења и здравог начина живота.
Akcija “Košem za drugara” u SPC “Vojvodina”  Foto: S. Šušnjević
Фото: Акција “Кошем за другара” у СПЦ “Војводина”  Фото: С. Шушњевић

Турнир је отворио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, који је тим поводом рекао:

„Задатак града није само да организује конкурсе, додели средства и тиме заокружи своју мисију. Напротив, желимо да у духу са божићним и новогодишњим празницима покажемо сву племенитост коју грађани Новог Сада носе са собом. У том циљу смо препознали и вишегодишњу акцију КК “Стар” коју смо свесрдно подржали.“

Акција је протекла и у прикупљању новогодишњих пакетића за децу из Дечјег села “Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици и за децу из Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику. Значајно је и то што су управо штићеници поменутих установа јуче били равноправни акетри надметања уз децу из “Стара” и Плесног клуба “Вортекс” из Сремске Камненице.

Хуманитарној акцији придружиле су се и друштвено одговорне компаније и Град Нови Сад, а прикупљен новац искористиће се за куповину спортске опреме.

С. Савић

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести