Проглашене најлепше карловачке баште: Жељко Дмитровић на победничком постољу

Аутомеханичар Жељко Дмитровић овогодишњи је победник у више од две деценије дугој акцији „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“.
bastice
Фото: Приватна архива

Друго место заузела је башта Јасне Јањић Јовановић, а треће врт Раде Петронијевић.  

Слободанка Благојевић паласирала се на прву позицију у категорији уређења јавне површине, док је Радмила Вујановић заузела друго место.

Оцењивачка комисија Друштва за неговање традиција и развој Сремских Карловаца која и организује акцију, у петак када је обишла пријављене донела је одлуку да похвали Андреу Мирчетић и Мила Божића за уређење вртова.

Додела награда, по речима председнице Друштва за неговање традиција и развој Сремских Карловаца Драгиње Калинић биће уприличена на јесен, али тачан датум зависи од развоја ситуације са коронавирусом. У плану је да тада награђени  присуствују радионици о медоносној башти односно о биљним  врстама које воле пчеле.

На странама „Дневника“ посвећеним Сремским Карловцима у наредном периоду објављиваћемо приче о учесницима овогодишње акције „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“. Њихова посвећеност и потреба да оплемене животни простор вредни су пажње, а читаоци „Дневника“ у Карловцима жељни више детаља и фотографија награђених вртова. Серијал започињемо у петак причом о првонаграђеном учеснику.  

З. М.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести