Представа против насиља ђака Гимназије“Светозар Марковић“

У оквиру пројекта „Једнаки у НЕнасиљу” ученици Гимназије „Светозар Марковић” имали су јуче прилику да у тој школи погледају представу посвећену насиљу, коју су припремили њихови вршњаци.
1

Удружење „Живот као инспирација” пету годину заредом реализује програм по новосадским средњим школама, у склопу Локалног акционог плана за младе и уз подршку Градске управе за спорт и омладину.

– Прво смо организовали радионице у Омладинском ОК клубу на Спенсу, где је психолог с децом разговарао о насиљу, а потом је на основу тога урађена евалуација да бисмо дошли до кључних информација о врстама насиља које највише муче ученике – објаснила је координаторка програма „Једнаки у НЕнасиљу” Љиљана Маширевић из Удружења „Живот као инспирација”. – На основу добијених информација осмишљена је представа с којом ђаци гостују по новосадским средњим школама, а та представа се сваке године дорађује у складу с врстама насиља која су у том тренутку „актуелна”, а овог пута смо, између осталог, обрадили и сајбер-насиље.

Организатори наводе да је представу за претходних седам дана погледало 400 деце, као и да их је на радионицама у просеку учествовало око 20, и то углавном ученика другог и трећег разреда средње школе. Кажу да им за организацију наступа нису потребни специјални услови, нити сценографија, довољне су им столице, а свака школа има свечану салу.

Текст и фото Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести